17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τσίπρας: Ντροπή για την Ελλάδα οι εικόνες κατοχής

Ημερομηνία:

«Η εικόνα της Ελλάδας είναι τα χέρια που σηκώθηκαν για να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, επισημαίνοντας πως «είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι είχε υπολογίσει λάθος τις επιπτώσεις της ύφεσης στο ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας αυτό το λάθος πρέπει να διορθωθεί τώρα.

«Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ είπαν ότι έκαναν λάθος. Ε, αφού κάνατε λάθος γιατί το συνεχίζετε;». «Πού είναι η κυβέρνηση να βγει και να πει ότι κάνατε λάθος. Θα δώσουμε πίσω τις συντάξεις στους συνταξιούχους, αφού κάνατε λάθος» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμείς λοιπόν αυτό διεκδικούμε και αυτό θα κάνουμε. Αφού κάνατε λάθος, το λάθος να διορθωθεί και απαιτούμε τώρα να διορθωθεί».
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε: «Πάει σήμερα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Τι θα τους πει; Κάνατε λάθος, ευχαριστώ, συνεχίζουμε; Συνεχίστε το λάθος; Το λάθος αυτό στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές. Αυτό το λάθος λοιπόν ή θα διορθωθεί ή θα συνεχίζουμε να ζούμε μαζί του».
Σχολιάζοντας τις εικόνες ανθρώπων που συνωστίζονταν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πάρουν δωρεάν λίγα τρόφιμα, υπογράμμισε ότι «είναι ντροπή για τη χώρα μας να ζούμε αυτές τις σκηνές, σκηνές που θυμίζουν την εποχή της πείνας, της περίοδο της Κατοχής».
«Και ειδικότερα είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι, οι απόμαχοι αυτής της ζωής, οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες. Εμείς δεν θα σας πούμε ότι τα πράγματα είναι ρόδινα κι ότι μπορούμε με ένα μαγικό ραβδί να τα αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορούμε όμως να πούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σ΄ αυτό τον κατήφορο» σημείωσε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι στόχος του είναι η αποκατάσταση των συντάξεων στα πρότερα επίπεδα προ του μνημονίου σταδιακά, η επανόρθωση δηλαδή των περικοπών των συντάξεων με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.«Είναι το μέσο για να βγούμε από την κρίση. Αυτό πιστεύουμε εμείς» σημείωσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...