23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει

Ημερομηνία:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και τελειώνει ο εφιάλτης. Τελειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» ήταν το μήνυμα νίκης που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, σφραγίζοντας την λήξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Πάμε όλοι μαζί για την νίκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες των συνέδρων.

«Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Ένα μήνυμα που το έλαβε όλος ο ελληνικός λαός αλλά το κατάλαβαν καλά και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μήνυμα είναι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «με το Συνέδριό μας και τις αποφάσεις μας ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα μας, για την αριστερά, για τη προοδευτική παράταξη αλλά και για το αύριο της χώρας, για τη πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «σήμερα σε αυτό εδώ το γήπεδο δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές. Νικητές είμαστε όλες και όλοι οι σύνεδροι που εκπροσωπήσαμε τα χιλιάδες μέλη του κόμματος με αίσθημα ευθύνης όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την πατρίδα. Όλοι οι ομιλητές που χωρίς φόβο, συχνά με πάθος, κατέθεσαν τις προτάσεις και τον προβληματισμό τους».

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ηττημένους που «έσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με όλους τους τρόπους τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει. Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στη προπαγάνδα τους. Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας, τα 5+1 σημεία για να ανασάνει η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι παροχολογία να δεσμεύεσαι ότι θα υλοποιήσεις όλα τα εργαλεία που η ίδια η Ευρωπαική Επιτροπή στην εργαλειοθήκη της προτείνει, αλλά και πρακτικές που άλλες ευρωπαικές χώρες ήδη εφαρμόζουν για να μειώσεις τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα ; Αυτό είναι παροχολογία; Αλλά τα ουρανοκατέβατα κέρδη των 1,5 δις μέσα σε 8 μήνες που δε φορολογούνται, οι παροχές στους παραγωγούς ενέργειας με πρώτη την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, δεν είναι παροχολογία».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

«Αυτά δεν είναι λεφτόδεντρα, αυτά είναι κλεφτόδεντρα. Ε, λοιπόν σας το λέμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Θα τα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρά σας, για να δώσουμε ανάσα και στήριγμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει και τα καλά και δύσκολα. Δεν θυμάται μόνο αυτά που του προπαγανδίζει το καθεστώς Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι παροχολογία. Τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι έξω από τη πολιτική και τη στρατηγική μας. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, μη ρεαλιστικό, ακατόρθωτο. Απλά είναι έξω από τη λογική, τη πολιτική, την την ακραία νεοφιλελευθερη αντίληψη του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας πως «είναι πράγματι ατύχημα για τη χώρα, που τούτη την ώρα, που η κοινωνία χρειάζεται στήριγμα. Και η δημοσιονομικές δεσμεύσεις έχουν αρθεί. Να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία νοιάζεται να ξοδεύει για τους λίγους και εκλεχτούς. Και αφήνει στο έλεος τη κοινωνική πλειοψηφία».

«Απαντάμε λοιπόν στη κυβερνητική προπαγάνδα της κυβέρνησης και στα πρόθυμα μιντιακά παπαγαλάκια, που έπαθαν ταραχή αυτές τις μέρες ακούγοντας το δίλλημα σοσιαλισμός βαρβαρότητα. Μη ταράζεστε. Αυτά που δεσμευτήκαμε δεν είναι ο σοσιαλισμός. Είναι απλά ο δρόμος για να αποφύγουμε τη βαρβαρότητα που γεννά η κυβέρνηση του εκλεχτού σας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

"google ad"

«Θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή όχι στο προπαγανδιστικό μηχανισμό του κυρίου Μητσοτάκη. Αλλά στους προπαγανδιστές. Ξέρετε, υπάρχει ένα σημείο καμπής που όσο προπαγάνδα και τοξική επίθεση και να κάνεις σε κάποιον, τόσο τον ευνοείς. Το ζήσατε το 14-15, αλλά μυαλό δε βάλατε. Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία έχει περάσει πια αυτό το σημείο καμπής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συνεπώς συνεχίστε το πόλεμο. Συνεχίστε τις επιθέσεις. Συνεχίστε τις διαστρεβλώσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα. Όσο πιο πολύ, τόσο πιο πολύ θα δυναμώνετε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τόσο πιο πολύ θα δυναμώνετε το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής. Και θα φέρνετε όλο και πιο κοντά τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν τις κάνει ο κ. Μητσοτάκης» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «θέλουμε αυτές οι εκλογές να λάβουν χώρα, όχι μόνο για να βάλουμε ένα φρένο στη κοινωνική λεηλασία το συντομότερο. Αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνά θα συσωρεύονται βάρη που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη προσπάθειά μας την επόμενη μέρα. Κάθε μέρα που περνά είναι περισσότερα βάρη στο λαό και λιγότερες δυνατότητες και βαθμοί ελευθερίας για τη προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης μέρας».

Απευθυνόμενος μάλιστα στις προοδευτικές δυνάμεις, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «αν για λόγους τακτικής αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους», τουλάχιστον, «να είναι καθαροί σε ένα πράγμα: πως δεν θα επιδιώξουν να γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Μιλώντας για καθεστωτική λειτουργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία με απευθείας αναθέσεις 7 δις σε 18 μήνες, βόλεψαν εκατοντάδες γαλάζια golden boys σε κρατικές θέσεις με παχυλούς μισθούς», έκανε λόγο για «το «αγαπημένο παιδί» του κ. Μητσοτάκη τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Στάση που παίρνει 360.000 ευρώ το χρόνο ως επιβράβευση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ» και μίλησε για την λίστα Πέτσα που μοίρασαν εκατομμύρια χωρίς κανένα κριτήριο, για να ελέγξουν ασφυκτικά την ενημέρωση. Μίλησε για διώξεις δημοσιογράφων, για παράνομες παρακολουθήσεις κινητών τηλέφωνων δημοσιογράφων, αλλά και για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Όλα αυτά βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είπε ο Αλέξης Τσίπρας και έστειλε το μήνυμα πως εμείς η Αριστερά, η προοδευτική παράταξη θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισονομία. «Δε θα έρθουμε για να παίξουμε στο γήπεδο των αντιπάλων μας. Και θα αποφύγουμε να επαναλάβουμε λάθη που κι εμείς κάναμε στη θητεία μας υπό καθεστώς πίεσης» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εφαρμογή των αποφάσεων από όλους»

Μιλώντας για τα τεκταινόμενα στο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η πλατεία βαθιά ελεύθερη συζήτηση όλων των απόψεων είναι το λεωφορείο της Δημοκρατίας. Οι αποφάσεις που έτσι λαμβάνονται είναι η χάραξη της διαδρομής του. Και η εφαρμογή του των αποφάσεων από όλους είναι η ίδια η διαδρομή του». Και πρόσθεσε πως κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσουμε πως η ύπαρξη ρευμάτων ιδεών είναι πλούτος και η πεμπτουσία της δημοκρατίας στο κόμμα μας. Σημείωσε μάλιστα πως η ύπαρξη ομαδοποιήσεων όμως, χωρίς ιδεολογική-τρατηγική και πολλές φορές χωρίς πολιτική διακριτότητα, δε βοηθά τη ποιότητα της εσωκομματικής μας δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «είμαστε ένα, κόμμα εν κίνηση. Είμαστε ένα κόμμα της ανανεωτικής και διαρκώς ανανεούμενης αριστεράς. Της αριστεράς που θέλει να κυβερνήσει για να αλλάξει το τόπο για να παλέψει για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Και έχουμε στη φαρέτρα μας τις ιδέες και την πολιτική στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Η ανανέωση είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι η διαρκής, είναι η διακηρυγμένη και η αυτονόητη πολιτική μας πρακτική. Αυτά είναι τα θεμέλια της σύγχρονης αριστερής μας ταυτότητας, αυτοί είναι οι πυλώνες της αριστερής και προοδευτικής μας πολιτικής. Και για τα κινήματα Και για την Ευρώπη. Και για την ενότητα και τη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στον αγώνα για την νίκη στην εκλογική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Και το Συνέδριό μας απέδειξε ότι μπορούμε να συζητάμε δημοκρατικά και να αποφασίζουμε. Να κουβεντιάζουμε ήρεμα και απλά. Να διαφωνούμε αλλά να καταλαβαινόμαστε. Και να προχωράμε όλοι και όλες μαζί.

Το μήνυμα της εκλογικής νίκης

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η εκλογή Προέδρου και κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματός μας, στις 15 του Μάη, να γίνει μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας αλλά και η αρχή της αντίστροφής μέτρησης για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η επιτυχία και μαζική συμμετοχή στη διαδικασία, δε θα είναι μόνο στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι και μήνυμα στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Θα είναι μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και τελειώνει ο εφιάλτης. Θα είναι το μήνυμα ότι τελειώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...