13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Τσίπρας σε Γεννηματά: Συμφωνώ να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ημερομηνία:

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τη Φώφη Γεννηματά, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της όπως αυτή διατυπώθηκε σήμερα στη συνάντησή της με Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το κρίσιμο θέμα τουπροσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Γεννηματά ότι δεν έχει αντίρρηση για τη διεξαγωγή του Συμβουλίου, ωστόσο επεσήμανε πως θα ήθελε να έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα για το προσφυγικό. Προσδιόρισε κατά τις ίδιες πηγές τον χρόνο διεξαγωγής τη συνάντησης λίγο πριν ή λίγο μετά τη διεξαγωγή της κρίσιμης και πολυαναμενόμενης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό στις 6 Μαρτίου.

Όπως φαίνεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπαίνει δυναμικά και λαμβάνει ενεργές πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση στα κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά, είναι σχεδόν σίγουρο πως κατά τη συνάντηση θα θέσει όλα τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης καθώς επίσης και συνολικότερα η πορεία της οικονομίας.

Πρόθεσή της είναι να μην δώσει αβάντα στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα μόνο για το προσφυγικό και όταν αυτός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και θα βάλει στην ατζέντα της συζήτησης το θέμα της συνολικής διακυβέρνησης της χώρας. Θα επαναλάβει αυτό που είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει να θέσει προ των ευθυνών τους τόσο τονπρωθυπουργό, όσο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προκρίνει το ενδεχόμενο εκλογών, σε μία τόσο κρίσιμη φάση για τον τόπο.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της, η κυρία Γεννηματά αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επαφές και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

newpost.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...