23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας στην τηλεδιάσκεψη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική»

Ημερομηνία:

Με ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται μέσω τηλεδιάσκεψης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα, χαρακτηρίζοντάς την, “κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική”. “Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Η χώρα περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Η εξάπλωση του ιού, είναι ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις ανά τη χώρα, η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή τη κρίση τη βιώνουμε με μια κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική”, είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

“Μια κυβέρνηση που είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο πρόγραμμά της είχε τη συρρίκνωσή του. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα προστασίας και προετοιμασίας ενόψει του δεύτερου κύματος. Μια κυβέρνηση που την ώρα που η ανθρώπινη ζωή είναι σε διακινδύνευση όχι μόνο δεν αυξάνει τις δαπάνες για την υγεία αλλά συμπεριφέρεται σα να απευθύνεται σε πολίτες με χαμηλή νοημοσύνη”, συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και στη σημερινή δήλωση του κ. Γεραπετρίτη, επισημαίνοντας ότι είπε “ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ευτυχώς που δεν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ γιατί έτσι θα είχαμε περισσότερους νεκρούς”.

“Πραγματικά δε ξέρω αν αυτές οι δηλώσεις είναι προϊόν του πανικού ή του αμοραλισμού και του κυνισμού τους. Δεν ξέρω αν προδίδουν τον ερασιτεχνισμό ή την ιδεοληψία τους”, σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή δύο τροπολογίες, μία για την χορήγηση από το κράτος του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και μία για ένα έκτακτο εισόδημα στήριξης μέσα στο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...