18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Τσίπρας στο Spiegel: Η ΕΚΤ μας έχει βάλει θηλιά στο λαιμό – Θα έχει μεγάλη ευθύνη…

Ημερομηνία:

Μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μέσω συνέντευξής του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η οποία θα δημοσιευθεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που δημοσιεύει σημεία της συνέντευξης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αυξήσει το όριο στα έντοκα, προειδοποιώντας ότι η ΕΚΤ δεν το επιτρέψει θα έχει μεγάλη ευθύνη.

«Έτσι θα γυρίσουμε στο θρίλερ πριν από την 20η Φεβρουαρίου» λέει και προσθέτει ότι η ΕΚΤ «έχει ακόμα τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας» αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit, γιατί αγαπάει την Ευρώπη.

Επίσης αναφέρει ότι έχει ζητήσει από τους υπουργούς της κυβέρνησής του, -όχι μόνο τον κ. Βαρουφάκη σημειώνει το πρακτορείο- λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ