14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας: Το Μέγαρο Μαξίμου κινεί τα νήματα της ανωμαλίας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις καταγγελίες περί χρηματισμού του, του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία που πραγματοποίησε νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη.

«Δείτε με προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις. Έχουμε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να δελεάσει, να συγκαλύψει, να αποκρύψει, να τρομοκρατήσει. Έχουμε μια Βουλή που νομοθετεί με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Ξεπέρασαν τις 100 οι φωτογραφικές τροπολογίες σήμερα. Έφτασαν τις πενήντα σχεδόν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου από το 2009. Για το νομοσχέδιο της Δευτέρας έχουν ήδη κατατεθεί 7 υπουργικές τροπολογίες. Έχουμε μια κυβέρνηση που «καίει τα σπαρτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο που προσπαθεί να κρύψει την δυσωδία. Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια-για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας. Έχουμε το διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής που μετέρχεται όλων των μέσων. Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής».

«Και σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής. Και σύμπτωση! Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προβάλλονται ως σωτήρες. Από όλη αυτήν την ιστορία με την καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς ψήφου, κρατήστε δύο πράγματα. Πρώτον αυτό που ακούγεται στους διαλόγους. “Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου”», πρόσθεσε.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=9pvZL90-sXg”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=NF7BjuDwxJ8″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ