Home ΘΕΣΕΙΣ Τσίπρα, αν δε θες να ξανακυβερνήσει ο Μητσοτάκης, κάντο όπως στην Ισπανία

Τσίπρα, αν δε θες να ξανακυβερνήσει ο Μητσοτάκης, κάντο όπως στην Ισπανία

Τσίπρα, αν δε θες να ξανακυβερνήσει ο Μητσοτάκης, κάντο όπως στην Ισπανία

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όμως εξ αυτής της έντασης κερδισμένη βγαίνει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Η απλή αλήθεια είναι ότι ο μόνος τρόπος για να μην κυβερνήσει ξανά η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη είναι μέσω ενός μεγάλου, δημοκρατικού συνασπισμού.

Στην Ισπανία το κατόρθωσαν, με κύριο πυλώνα της κυβέρνησης τους σοσιαλδημοκράτες. Γιατί να μην το κατορθώσουν και στην Ελλάδα με κύριο πυλώνα την Αριστερά;

Άλλωστε, οι δυνατότητες συνασπισμού δεν περιορίζονται στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε αυτό του ΜέΡΑ25, του οποίου ο γραμματέας και πρώην Υπουργός Οικονομικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι θετικός σε συνεργασία αρκεί αυτή να είναι προγραμματική. Δηλαδή, να κτιστεί σε στέρεες βάσεις, όχι στην ανάγκη μίας εκλογικής νίκης, αλλά στη βάση συγκλίσεων και συμφωνιών στο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί. Γιατί αυτό να είναι κακό;

Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων συγκλίσεων, με κύρια δύναμη την Αριστερά, ώστε να δοθεί ένα όραμα ενότητας και προοδευτικής προοπτικής στους πολίτες.

Ένας μεγάλος συνασπισμός ενάντια στη συντήρηση που αισθάνεται κυρίαρχη και ισχυρή. Ένας συνασπισμός που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες.