23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Τσίπρα – Φίλη, ακούστε το καλά, κανένας φοιτητής δε φεύγει απ’ τα Χανιά»: Συμβολική κατάληψη και γιγαντοπανό του ΜΑΣ στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Ημερομηνία:

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο και στην Αντιπεριφέρεια στα Χανιά πραγματοποίησε την Τρίτη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ σήκωσαν γιγαντοπανό στα κτίρια τις τοπικής διοίκησης, διεκδικώντας δωρεάν στέγαση και να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής από τις εστίες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ορφέας Καραθανασόπουλος, μέλος του ΜΑΣ και του ΔΣ Μαθηματικού Ηρακλείου: «Τα προβλήματα στη μέριμνα (σίτιση, στέγαση), αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση του εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ είναι αποτέλεσμα των τριών μνημονίων, αλλά και της γενικής πολιτικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις που τα στηρίζουν, πολιτικής που ενισχύει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τη στήριξη της κερδοφορίας τους». Ακόμα σημείωσε ότι η υποχρηματοδότηση αποτελεί το άρμα για το μπάσιμο επιχειρήσεων στις σχολές, γεγονός που τους μόνους που δε συμφέρει είναι οι φοιτητές.

Αντίστοιχα στα Χανιά η κινητοποίηση πήρε χαρακτήρα συμβολικής κατάληψης της Αντιπεριφέρειας. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ με ανακοινώσεις ενημέρωναν τους φοιτητές που περνούσαν με το λεωφορείο για την κινητοποίηση και για όλες τις αγωνιστικές δράσεις που έχει πάρει απόφαση τόσο ο Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης, όσο και ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών του Πολυτεχνείου. Τον τόνο στην κινητοποίηση έδωσαν και τα συνθήματα των φοιτητών: «Σίτιση – στέγαση – μόρφωση – δουλειά, κάτω τα μνημόνια και τ’ αφεντικά» και «Τσίπρα – Φίλη, ακούστε το καλά, κανένας φοιτητής δε φεύγει απ’ τα Χανιά».

Screenshot 2015-11-04 15.17.23

Το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του ΜΑΣ στην Κρήτη έχει ως εξής για τις επόμενες μέρες:

  • Τετάρτη 4 Νοέμβρη συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων της Λέσχης σε όλο το ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο.
  • Πέμπτη 5 Νοέμβρη φοιτητικά συλλαλητήρια. Ηράκλειο: 1 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Χανιά: 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς, μαζί με τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους του Νομού που αποφάσισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συμμετέχουν ο Ενιαίος Σύλλογος και ο Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου. Ρέθυμνο: 11 π.μ. στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.
  • Δευτέρα 9 Νοέμβρη: Στις 11 π.μ. κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των ΚΤΕΛ σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.
  • Πέμπτη 12 Νοέμβρη: Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...