20.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Τσακαλώτος προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για αυταπάγγελτη δίωξη: Πρόκειται για ανελαστική δέσμευση προς θεσμούς – Βουλευτές προς Τσακαλώτο: Ενισχύετε τον Λαφαζάνη

Ημερομηνία:

Δεν αποσύρεται η τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη κατά όσων παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς ωστόσο αναμένεται η τροποποίηση στο σκέλος περί της «απειλής βίας».

Με άλλα λόγια δε θα υφίσταται αυτεπάγγελτη δίωξη για την περίπτωση που υπάρχει «απειλή» κατά όσων διενεργούν πλειστηριασμούς παρα μόνο για την περίπτωση άσκησης βίας. Αυτό προκύπτει από την ολοκλήρωση της ενημέρωσης Κοντονή – Τσακαλώτου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επιχείρησαν να κάμψουν τις αντιδράσεις των βουλευτών, με τον δεύτερο να στέλνει – σε υψηλούς τόνους κατά ορισμένες πληροφορίες – το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση πλήρους απόσυρσης της διάταξης αυτής καθώς πρόκειται περί ανελαστικής δέσμευσης προς τους θεσμούς και αν δεν ψηφιστεί υπάρχει κίνδυνος να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί και οι τράπεζες να βρεθούν προς της – απευκταίας για την κυβέρνηση – ανάγκης νέας κεφαλαιοποίησης.

Με ερωτηματικό μένει πάντως αν κάμφθηκαν εξ ολοκλήρου οι αντιδράσεις των βουλευτών. Κατά πληροφορίες οι βουλευτές έθεσαν τον προβληματισμό ότι με αυτή την τροπολογία ενισχύεται το κίνημα κατά τον πλειστηριασμών ( «ενισχύουμε τον Λαφαζάνη» φέρονται να τόνισαν ορισμένοι βουλευτές) και πως το περιεχόμενο της τροπολογίας είναι εκ του περισσού αφού καλύπτεται από το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα. Πάντως βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης ζήτησαν να υπάρξει νομοτεχνική βλετίωση στο θέμα της προστασίας της λαϊκής κατοικίας.

Το κλίμα της συνεδρίασης φαίνεται να αποδίδει η πληροφορία ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχώρησε εκνευρισμένος, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά...

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της...

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε...