19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τσαπανίδου για Μητσοτάκη: «Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων δεν είναι θυσία αλλά έγκλημα» – ΚΚΕ: Πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαπτίζεται «θυσία»

Ημερομηνία:

Για «αδιανόητη» αναφορά που προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου για τα όσα είπε το πρωί ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας». Πρόκειται για έγκλημα και όχι θυσία, αναφέρει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση Τσαπανίδου:

«Η αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε “θυσία των παιδιών στα Τέμπη” για την τραγωδία, επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά 4 χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του.

Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι “θυσία”, αλλά έγκλημα. Αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο».

Μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαρούσι έκανε και το ΚΚΕ.

«Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται “θυσία”, έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του -σημερινό κράτος», τονίζεται.

«Αυτή ακριβώς είναι η “παλιά Ελλάδα” που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να “δικαιώσουν” τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής», προσθέτει το ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...