12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Τσαπανίδου για πλειστηριασμούς: Dealer και εκπρόσωπος των funds ο Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με κυνικό τρόπο αποκάλυψε την πραγματική ατζέντα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη και το σχέδιό του για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας μέσω πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκειμένου να εξοικονομήσουν υπερκέρδη τα funds», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερόμενη σε σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, επισημαίνει πως «δήλωσε ότι θέλει να ”τιμωρήσει” και να ”τσακίσει” όσους ”κρύφτηκαν” πίσω από τον νόμο Κατσέλη και έσωσαν τη πρώτη κατοικία τους, χαρακτηρίζοντάς τους ”στρατηγικούς κακοπληρωτές”».

«Ποιος; Ο πρωθυπουργός που το κόμμα του χρωστά 400 εκατ. ευρώ στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα», σχολιάζει και συνεχίζει: «Και χαρακτήρισε ”συνταγματικό παραλογισμό” την ΠΝΠ για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει έτοιμη ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έχει περάσει δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς την περίοδο της πανδημίας». «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μάς έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο:

Dealer και εκπρόσωπος των funds που κινδυνολογεί για λογαριασμό τους. Ακόμη και για την έκπτωση των εγγυήσεων του Δημοσίου που ο ίδιος αποφάσισε, μας απείλησε», τονίζει η κυρία Τσαπανίδου, προσθέτοντας πως «φυσικά έκανε πως δεν γνωρίζει για το τσουνάμι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που έχει ήδη ξεκινήσει μετά την απόφασή του να άρει κάθε προστασία».

«Τόσο προκλητικός όσο η εικόνα, που πριν από μία εβδομάδα συγκλόνισε την Ελλάδα, με τον 80χρονο ανάπηρο στην Χαλκιδική, που κοιμάται ακόμη έξω από το σπίτι του. Αυτό όμως είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Να γονατίσει τη μεσαία τάξη για να κερδίσουν οι φίλοι του. Αλλά η Κυριακή είναι κοντά…», καταλήγει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...