22.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Τσικουδιά: Έρχεται βαριά φορολόγηση και περιορισμοί στη διακίνηση

Ημερομηνία:

Σε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν από το 2014 οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί της Κρήτης με ορατό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης οινοπνευματωδών στην τσικουδιά, αλλά και στο παραδοσιακό τσίπουρο που παράγεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι πιέσεις εντείνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας για την άμεση λήψη μέτρων σχετικά με τα παραδοσιακά αποστάγματα, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα από τη Μεγάλη Βρετανία για αθέμιτο ανταγωνισμό των παραδοσιακών αποσταγμάτων έναντι του ουίσκι, οι πωλήσεις του οποίου έχουν μειωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως αποκάλυψε στη Ν.Τ. ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Χανίων Γιώργος Σταματάκης, ήδη το Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αποφασισμένο μέσα στο 2014 να προχωρήσει στην αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα παραδοσιακά αποστάγματα.

Στις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι να επιβληθεί βαριά φορολόγηση με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης οινοπνευματωδών και στα παραδοσιακά αποστάγματα, γεγονός που θα εξίσωνε την τιμή της τσικουδιάς με την τιμή του ουίσκι.

Παράλληλα το Υπουργείο σχεδιάζει να επιβληθούν περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση παραδοσιακών αποσταγμάτων και η όποια διακίνηση να επιτρέπεται μόνο εντός των ορίων του νομού όπου παράγεται ένα απόσταγμα.

Βαρδής Καλογεράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο...