16.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση λειτούργησε από την αρχή ως ένα καθεστώς ανοχής στην ανομία

Ημερομηνία:

Στον απόηχο της άρνησης του «Φραπέ» να εμφανιστεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την απόρριψη του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για βίαιη προσαγωγή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς σημείωσε ότι «ζητήσαμε να γίνει ό,τι και με τον κ. Ζερβό, ο οποίος επίσης δεν ήθελε και του εξηγήθηκε ότι δεν έχει το δικαίωμα να μην έρθει, διότι δεν έχει ακόμα την ιδιότητα του κατηγορουμένου, άρα καταχρηστικά επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής».

Μιλώντας στην ΕΡΤ διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν τον κάλεσε στην επιτροπή, ρωτώντας: «Πώς γνώριζαν τι θα έλεγε; Ο κ. Λαζαρίδης πώς το ήξερε; Μήπως τους το είπε ο ίδιος ο κύριος Ξυλούρης; Έχουν μιλήσει με τον κ. “Φραπέ”; Και για ποιο λόγο να μην εξαντληθεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ο Κανονισμός της Βουλής, αφού προβλέπεται αυτή η δυνατότητα ;».

Έκανε λόγο για έναν πολύ κρίσιμο μάρτυρα, όπως προκύπτει από τις επισυνδέσεις, ο οποίος «θέλουμε να διαφωτίσει για τα πραγματικά δεδομένα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είναι το βασικό ζήτημα να πάει στον Εισαγγελέα για απείθεια με μία ελαφριά ποινή σε κάποιους μήνες, όπως λέει η Νέα Δημοκρατία».

Μεθόδευση

Ο Κώστας Τσουκαλάς υπενθύμισε εκ νέου τη βαρύγδουπη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα έρθει και ο «Φραπές» στην Εξεταστική Επιτροπή και παρουσίασε το γιατί υπάρχει πια βεβαιότητα μεθόδευσης:

«Αν δει κανείς τη χθεσινή αποκάλυψη ότι στη δίκη των υποκλοπών ήρθε κεντρικός μάρτυρας, ο κ. Τρίμπαλης, που είχε έρθει στην Εξεταστική του 2022 και είπε ότι τον είχαν βάλει με πιέσεις να πει άλλα πράγματα το 2022, ότι τον είχαν προετοιμάσει για τις ερωτήσεις που θα του έκαναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή και ότι τον είχαν ενημερώσει πότε θα γίνει έλεγχος στο σπίτι του από τις αστυνομικές αρχές . Αυτά δεν έχουν σχέση με δημοκρατική χώρα.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση λειτούργησε από την αρχή ως ένα καθεστώς ανοχής στην ανομία και χωροφυλακίστικης αντίληψης εξουσίας. Πώς να πιστέψουμε, λοιπόν, ότι σήμερα δεν υπάρχει συνεννόηση ειδικά με τον κ. Ξυλούρη, ο οποίος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση δεν ήθελε να γίνουν οι επίμαχες ερωτήσεις δημόσια».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για την κοπτοραπτική που βλέπουμε σε πολλά video, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά της Ομάδας Αλήθειας, κατηγορώντας την ότι «απέκρυψε τους λοιπούς διαλόγους του κ. Λαζαρίδη με τον κ. Τζεδάκη, κάτι ανεπίτρεπτο. Πρέπει να έρχονται όλα στο φως για να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώνει πλήρη συλλογισμό, διότι, διαφορετικά, βλέπουμε με ευθύνη της κυβέρνησης περιστατικά ακραίας πολιτικής χυδαιότητας και πρωτόγονου πολιτικού φανατισμού, κάτι που ευτελίζει τους θεσμούς».

Πτωτική τάση της ΝΔ

Όσον αφορά στην εικόνα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο Κ. Τσουκαλάς εκτίμησε ότι «η βελόνα που πηγαίνει προς τα κάτω είναι της Νέας Δημοκρατίας. Φαίνεται ότι περίπου το 72% του πληθυσμού δεν μπορεί ούτε να ακούει πια για κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και ότι έχει γίνει πραγματική αύξηση εισοδημάτων.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη Βουλή είπε ότι γνωρίζει ότι η αύξηση στις συντάξεις είναι πιο μικρή από τον πληθωρισμό τα τελευταία επτά χρόνια. Παράλληλα, ο μέσος μισθός αυξήθηκε 18%. Ο σωρευτικός πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε 34%. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε περίπου όσο ο πληθωρισμός στα τρόφιμα.

Γι’ αυτό η ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι, ενώ είμαστε η χώρα η οποία είναι τρίτη σε κερδοφορία επιχειρήσεων, είμαστε δεύτεροι από το τέλος στην αγοραστική δύναμη και σε ρυθμό αύξησής της. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των αριθμών μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Κλείνοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «όσο μπαίνουν τα πραγματικά διακυβεύματα που αφορούν στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, το ΠΑΣΟΚ θα ανεβαίνει και η Νέα Δημοκρατία θα πέφτει. Και όταν φτάσουμε στην εκκίνηση της περιόδου πριν τις εκλογές, εκεί θα δούμε το πάνδημο αίτημα για απαλλαγή από αυτή την κυβέρνηση να μεταφράζεται σε ένα θετικό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, μέσα από τη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ και το Νίκο Ανδρουλάκη».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ