26.8 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

“Τσουνάμι” χιλιάδων σχολίων στο προφίλ της Προέδρου της Δημοκρατίας στο facebook ζητούν παρέμβασή της υπέρ της σωτηρίας Κουφοντίνα

Ημερομηνία:

Χιλιάδες πολίτες έχουν σχηματίσει «τσουνάμι» σχολίων στο προφίλ της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Facebook, το τελευταίο 24ωρο, ζητώντας την παρέμβασή της για την σωτηρία της ζωής του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 50ή μέρα απεργίας πείνας και την 4η μέρα απεργία δίψας.

Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας.

Τα σχόλια ξεπέρασαν τις 21.000 και επικεντρώνουν στην υποχρέωση του κράτους να εφαρμόσει την νομοθεσία του και να μεταγάγει τον κρατούμενο στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπως είναι και το αίτημά του, από τις Φυλακές Δομοκού όπου τον πήγαν μετά τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου.

Ανάλογη κινητοποίηση παρατηρείται και στο προφίλ του πρωθυπουργού στο Facebook με περίπου 5.000 μηνύματα να θέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του.

Την Τετάρτη, εκτός από το διάβημα με τις 1.000 υπογραφές των δικηγόρων στον υπουργό Δικαιοσύνης, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης παρενέβη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, εκφράζοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας EDIC II, με 30 εξεταστές από 7 ευρωπαϊκές χώρες και 8 Έλληνες.

Μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τονίζοντας τη σημασία της προσπάθειας και ευχαριστώντας οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

Αποκαλυπτήρια προτομής Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας τελεί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο Αποκορώνου, στο πλαίσιο διήμερου εκδηλώσεων για τη Μεταπολιτευτική Επανάσταση.