28.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Ημερομηνία:

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων από τις πλούσιες χώρες του Βορρά να μετακομίζουν είτε παροδικά είτε μόνιμα στις νότιες χώρες της Ευρώπης.

Και στην Κρήτη το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει αφού σιγά – σιγά μετατρέπεται σε προορισμό τόσο για ψηφιακούς νομάδες, αλλά και expats και για συνταξιούχους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνεργασία με τη Γερμανία επενδύει στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού που αναμένεται να μετατρέψει ντε φάκτο τους Έλληνες πολίτες σε πολίτες β’ κατηγορίας στον τόπο τους, όσον αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες που πληρώνουν πανάκριβα.

Σε σχέση με αυτό τον πληθυσμό που δεν είναι ούτε τουρίστες, ούτε μετανάστες και μένουν και στην Κρήτη για μεγάλα διαστήματα ή για πάντα γίνεται ελάχιστη κουβέντα. Ίσως επειδή “αφήνουν χρήμα” που καταλήγει σε συγκεκριμένες τσέπες.

Και αν βεβαίως, μπορεί να υπάρξει και θετικός αντίκτυπος, αν αυτή η εισροή ανθρώπων από πλούσιες χώρες του Βορρά συνδεθεί με μία ενεργοποίηση και επανεγκατάσταση σε σπίτια σε χωριά που ερημώνουν, όταν αυτό συμβαίνει και μέσα στην πόλη που το πρόβλημα στέγης για τους μόνιμους κατοίκους είναι τεράστιο, δημιουργείται σοβαρό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνταξιούχοι από πλούσιες χώρες του Βορρά ζούνε και στο κέντρο της πόλης, πλέον ακόμα και στην κατεξοχήν εργατική περιοχή – μέχρι πριν μερικά χρόνια: το Κουμ – Καπί.

Προφανώς οι τιμές που μπορεί να πληρώσει ένας συνταξιούχος από αυτές τις χώρες είναι αρκετά ψηλότερες από αυτές που αντέχει η τσέπη του Έλληνα εργαζόμενου.

Αναρωτιόμαστε, αν δεν μπούνε από τώρα όρια και περιορισμού και δεν υπάρξουν απαγορεύσεις, τι θα συμβεί σε αυτές τις περιοχές; Μπορεί η πόλη των Χανίων πέρα από τόπος τουρισμού να καταλήξει εν τέλει τόπος όπου έρχονται για να ζήσουν άνετα τη ζωή τους και συνταξιούχοι από πλούσιες χώρες του Βορρά;

Και τέλος πάντων, τι θέλουν οι αρχές αυτού του τόπου να κάνουν με τους ιθαγενείς που τους ψηφίζουν; Μήπως να τους πετάξουν σε κανά Καιάδα, αφού άλλωστε δεν έχουν και χρήματα;

Τώρα, άμεσα, να παρθούν περιοριστικά μέτρα. Δε χρειάζεται να φτάσουμε πάλι στο αμήν για να ξυπνήσουν οι φωστήρες πολιτικοί.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...