17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τώρα ζητάει εκλογές και ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ο Νίκος Χριστοδουλάκης φτιάχνει πρόγραμμα

Ημερομηνία:

«Δεν ζητάω κάθε μέρα εκλογές γιατί εγώ δεν πορεύομαι με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου», δήλωνε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις 6 Απριλίου, απαντώντας στην πίεση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αν κάποιος πολιτικός αρχηγός ζητά κάθε μέρα εκλογές, αλλά αν του προτείνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης, της πανδημίας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Θα επιμείνω στην προοδευτική αξιακή αντιπολίτευση», επαναλάμβανε μια ημέρα μετά, στις 7 Απριλίου από το «Φόρουμ των Δελφών».

Από χθες Δευτέρα, ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητάει και αυτός να στηθούν κάλπες στη χώρα.

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αφού εκτίμησε πως «οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια και κάνουν στάση εργασίας», έθεσε για πρώτη φορά το αίτημα να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Με ρωτούν γιατί δεν ζητάω εκλογές. Δεν έχει νόημα στο Σύνταγμά μας. Αλλά στο σημείο που έχουμε φτάσει μ΄ αυτήν την κυβέρνηση πρέπει να γίνουν εκλογές. Θεωρώ αδιανόητο να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με το μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, μετά τον Αλέξη Τσίπρα και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ζητάει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αισθανόμενος προφανώς τη λαϊκή πίεση, αλλά και εκτιμώντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να στήσει κάλπες το φθινόπωρο, εφόσον δει ότι δημοσκοπικά «ξεκολλά η βελόνα» και η κυβέρνησή του με τις παροχές που ετοιμάζει μπορεί να ανακάμψει.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Νίκος Χριστοδουλάκης, από τα πλέον ικανά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο του κόμματος, 20-22 Μαΐου. Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, έχει ζητήσει και έχει λάβει προτάσεις από στελέχη του κόμματος, ενώ το πρόγραμμα θα υποστεί επεξεργασία και συμπλήρωση και μετά το Συνέδριο.

Παράλληλα, μεταξύ των ονομάτων που σκοπεύει να βάλει στο δημοψήφισμα για το όνομα του ΚΙΝΑΛ είναι και το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», ώστε να μην δημιουργήσει και «μέτωπο» με τους «γεννηματικούς», που δεν επιθυμούν να φύγει από τον τίτλο το όνομα «Κίνημα Αλλαγής», το οποίο έχει τη σφραγίδα της αειμνήστου Φώφης Γεννηματά. Έτσι, δεν είναι πλέον το απόλυτο φαβορί το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη», που αρχικά το χρησιμοποιούσε –και ουσιαστικά το «λάνσαρε» ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αμέσως μετά την εκλογή του.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...