20.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

“Τ᾿ ὄνειρο τοῦ παιδιοῦ εἶναι ἡ εἰρήνη”: Οι καθηγητές του Λυκείου Σούδας υπέρ της Παλαιστίνης

Ημερομηνία:

Με κείμενό του ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σούδας εκφράζει τη στήριξή του προς τον αγώνα των Παλαιστίνιων.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Τ᾿ ὄνειρο τοῦ παιδιοῦ εἶναι ἡ εἰρήνη

Τ᾿ ὄνειρο τῆς μάνας εἶναι ἡ εἰρήνη

Τὰ λόγια τῆς ἀγάπης κάτω ἀπ᾿ τὰ δέντρα

εἶναι ἡ εἰρήνη.» Γιάννης Ρίτσος

Το όνειρο αυτό αρνούνται σήμερα  στον Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται ανελέητα από τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ. Οι νεκροί του ξεπερνούν πλέον τους 12.000 με τους αμάχους και τα παιδιά να ανήκουν στη μεγάλη πλειοψηφία αυτών.

Ως άνθρωποι αλλά και ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε και δημόσια τον αποτροπιασμό μας για τη βαρβαρότητα  και τη φρίκη που ζει ο Παλαιστινιακός λαός. Ένας πολύπαθος λαός που εδώ και 70 χρόνια τού αρνούνται το δικαίωμα να ζει σε ένα ενιαίο βιώσιμο κράτος, με δεδομένο ότι τα εδάφη του βρίσκονται υπό  Ισραηλινή κατοχή από το 1948. Συγκλονιζόμαστε από τις εικόνες καταστροφής και θανάτου  που αφήνει στο πέρασμα του η πολεμική μηχανή του Ισραήλ και  διαμαρτυρόμαστε για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων που συντελείται αυτές τις μέρες.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και ειρήνη.

Ζητάμε το αυτονόητο να ζήσουν ειρηνικά οι δύο λαοί στα δικά τους εδάφη όπως έχουν οριστεί από τον ΟΗΕ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές των χιλιάδων διαδηλωτών  σε όλον τον κόσμο και  απαιτούμε άμεση παύση  του πολέμου και  αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Εναντιωνόμαστε  σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...