19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τ. Κορωνάκης: Νιώθω ότι μιλάω με εκπρόσωπο των δανειστών, κ. Βρούτση! | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Είναι η πρώτη φορά που νιώθω σαν να μιλάω με εκπρόσωπο των δανειστών, στενοχωριέται ο κ. Βρούτσης που δεν κόβουμε τις συντάξεις» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Είναι η πρώτη φορά που νιώθω σαν να μιλάω με εκπρόσωπο των δανειστών, στενοχωριέται ο κ. Βρούτσης που δεν κόβουμε τις συντάξεις» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης προσθέτοντας «ούτε ο Τόμσεν δεν τα λέει αυτά που λέτε εσείς». «Λυπάμαι για την κατάντια της Ν.Δ. που υποτίθεται ότι ήταν ένα σοβαρό, πατριωτικό κόμμα.» Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή ξεκαθάρισε ότι ο όρος του πατριωτισμού τίθεται σήμερα σε νέο πλαίσιο, καθώς όπως υποστήριξε «θα κριθούν οι δυνατότητες της χώρας για το μέλλον». Ρώτησε τον κ. Βρούτση, αν  «θα αποδεχόταν η Ν.Δ. να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να χαράξει πολιτική στα εσωτερικά θέματα, δηλαδή για το ύψος των συντάξεων, ή το ύψος των μισθών, ή αν θα συνεχίσει με λιτότητα, ή χωρίς αυτή».

«Προφανώς δεν συζητάμε για το mail Χαρδούβελη» δήλωσε ο Τ. Κορωνάκης υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αναστείλει την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. «Ο κ. Βρούτσης στεναχωριέται που η κυβέρνηση δεν μειώνει τις επικουρικές συντάξεις» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και αντέτεινε ότι «Θα ξηλώσουμε το μνημόνιο νόμο νόμο και δεν θα κοπούν οι συντάξεις». Ο Τ. Κορωνάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει στα ανέφικτα πλεονάσματα του 3 % καταδικάζοντας τη χώρα σε μόνιμη λιτότητα, ενώ σήμερα συζητάμε για 1 ως 1.5%.

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη το περίσσευμα θρασύτητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου ο υπουργός που θεσμοθέτησε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος με αποτέλεσμα την μείωση των συντάξεων σήμερα ξιφουλκεί για το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή δεν την καταργεί η σημερινή κυβέρνηση!

Καμία κωλοτούμπα από την κυβέρνηση, αν χρειαστεί θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό

«Η κυβέρνηση θα πρωτοτυπήσει και θα κινηθεί στα όρια της εντολής του ελληνικού λαού. Αν οι εταίροι επιμένουν και επιβεβαιώσουν το ακραίο σενάριο της λιτότητας τότε θα πάμε στον ελληνικό λαό. Δεν θα κάνουμε κωλοτούμπες, ούτε θα λέμε Ζάππεια προεκλογικά και μετά θα εφαρμόσουμε Μνημόνια» δήλωσε ο Τ. Κορωνάκης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης καθώς όπως είπε πρόκειται για μια «δύσκολη σύγκρουση που γίνεται υπό συνθήκες οικονομικού εκβιασμού που γίνεται εις βάρος της χώρας».

«Κανένας δεν έχει να κερδίσει από μια μη συμφωνία» εκτίμησε τέλος, ο Τ. Κορωνάκης υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας σε σχέση με τη ρευστότητα και να πάμε σε μια ενιαία συμφωνία με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και αναδιάρθρωση του χρέους».

«Όσοι πιέζουν για συμφωνία γρήγορα δεν είχαν ποτέ διαπραγματευτεί και θέλουν η κυβέρνηση αυτή να υπογράψει όσα οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει δηλαδή μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» είπε διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι «μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία στα πλαίσια που έχει θέση η ελληνική κυβέρνηση» ενώ για τους δανειστές υποστήριξε ότι «αν κρατήσουν τις θέσεις που έχουν θα σημαίνει ότι η Ευρώπη αλλάζει μονοσήμαντα και ότι ένας λαός στερείται του δικαιώματος του να αμφισβητήσει την πολιτική της λιτότητας εντός της Ευρωζώνης.»

“Στόχος της κυβέρνησης είναι μια συνολική συμφωνία που δεν θα ρίχνει τα βάρη στα μεσαία και χαμηλά στρώματα θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και θα ορίσει μια προοπτική για το μέλλον και πρόσθεσε ότι «καμία πολιτική δύναμη δεν θα έπρεπε να είναι αντίθετη στο να εφαρμοστεί η βούληση του ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε στις εκλογές στις 25 Γενάρη».

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Η Αυγή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...