28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τ. Κορωνάκης: Σύμβολο για εμάς ο αγώνας στις Σκουριές, ευθύνες στην αστυνομία | Βίντεο

Ημερομηνία:

Γράφει η Kατερίνα Μπρέγιαννη | «Ο αγώνας των κατοίκων, ενάντια σε μια επένδυση περιβαλλοντοκτόνα και καταστροφική για το περιβάλλον είναι σύμβολο για εμάς» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στην αστυνομία, για τα επεισόδια στις Σκουριές»

Επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία, ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναζητήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς όπως εξήγησε ήταν μια συγκέντρωση των κατοίκων που οι εργαζόμενοι της Ελντοράντο Γκόλντ κάλεσαν σε αντισυγκέντρωση. «Σε τέτοιες περιπτώσεις το λιγότερο που κάνει η αστυνομία είναι να φροντίσει να μην έρθουν σε επαφή οι δύο συγκεντρώσεις». Με βάση τα  βίντεο που κυκλοφορούν, φαίνονται οι εργαζόμενοι να πετάνε πέτρες εναντίον των κατοίκων και να προκαλούν τα επεισόδια.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την εταιρεία να τηρήσει τη νομοθεσία και τους όρους που έχουν τεθεί για αυτή την επένδυση, συμπληρώνοντας ότι κατανοεί τους εργαζόμενους που ανησυχούν για τη δουλειά τους, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί μια επένδυση που θα αποβεί καταστροφική για το μέλλον όλων και της περιοχής. Οι προτάσεις που έχουν γίνει για το θέμα αυτό από το τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν λύσεις και θα διασφαλίσουν την υγιή ανάπτυξη στην περιοχή.

Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο Τ. Κορωνάκης ξεκαθάρισε ότι, παρόλο που θα στενοχωρήσουμε όσους την προέβλεπαν, “δεν πάμε σε χρεοκοπία”.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OGLS2DxuyF4″]

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...