17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Τ. Σιδερίδης: Μια οικονομία καταστραμμένη δεν χρειάζεται δανεικά αλλά ανασύσταση του παραγωγικού της ιστού | ηχητικό

Ημερομηνία:

Το σχέδιο Μάριο Ντράγκι για την τόνωση της Ευρωπαϊκής οικονομίας στο σκέλος που αφορά την Ελλάδα είναι στην ουσία μια φενάκη και μια ουτοπία, δήλωσε στον Κρήτη fm 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο Τάσος Σιδερίδης, πρ. Διευθυντικό στέλεχος τράπεζας.

Πρώτον γιατί ο δανεισμός από την ΕΚΤ θα γίνεται με εγγυήσεις αγοράς κρατικών ομολόγων και δεύτερον γιατί η Ελλάδα δεν έχει την ανάγκη πρόσθετου δανεισμού αλλά κουρέματος του υπάρχοντος χρέους. Επιπλέον δε η ΕΚΤ έχει αγοράσει το σύνολο των Ελληνικών ομολόγων.

Η εξυπηρέτηση των ελληνικών βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Ελλάδας καλύπτονται από την απόφαση της κομισιόν περί παράτασης αγοράς ελληνικών ομολόγων για έξι μήνες, υπενθύμισε ο κ. Σιδερίδης για να προσθέσει:

Αξίζει να σημειωθεί το οξύμωρο στις ενέργειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ενώ από την μία με δηλώσεις του τρομοκρατεί τον Ελληνικό λαό και σπεκουλάρει πάνω στις τραπεζικές καταθέσεις, με αποτέλεσμα να διαφύγουν από τις τράπεζες περίπου 6 δις ευρώ και να δημιουργηθεί πρόβλημα ρευστότητας σε αυτές, από την άλλη ζητά από την ΕΚΤ να δανείσει τις ελληνικές τράπεζες με 6 δις ευρώ για να καλυφτεί η ρευστότητα.

Μια οικονομία καταστραμμένη δεν χρειάζεται δανεικά αλλά ανασύσταση του παραγωγικού της ιστού. Όταν κάποιος έχει πάρει ένα καταναλωτικό δάνειο από μια τράπεζα και σταμάτησε να το εξυπηρετεί με την καταβολή των τοκοχρεωλυτικών του δόσεων άνεργος όντας, όσα δάνεια και να πάρει για την αποπληρωμή του πρώτου, το χρέος θα παραμείνει και θα διογκώνεται και με μαθηματική ακρίβεια η τράπεζα θα χάσει τα λεφτά της. Σε αντίθεση ένα κούρεμα του αρχικού δανείου και εύρεση εργασίας στον άνεργο θα έχει σαν αποτέλεσμα και αυτή να πάρει τα λεφτά της και ο άνεργος να μπει σε παραγωγική διαδικασία.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=iBZI_2zWKDY”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...