19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τ. Ταβερνάρης για Χανιά: Δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που να είναι συγκεντρωμένες τόσες πολλές στρατιωτικές μονάδες

Ημερομηνία:

Στις εμπειρίες από τη συμμετοχή του ως αξιωματικός του ΠΝ σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές αναφέρθηκε ο Τάσος Ταβερνάρης, στην εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ με θέμα: «Βάσεις, ΝΑΤΟ, ΕΕ και εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μόνο προστασία δεν παρέχουν στο λαό» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως:

«Επιβεβαιώνεται, λοιπόν και μέσα από την δική μου κατάθεση – εμπειρία, αυτή η μεγάλη εικόνα που συζητάμε σήμερα εδώ και πρέπει να γνωρίζει ο χανιώτικος λαός: Η εμπλοκή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, σε αυτούς τους μηχανισμούς, όχι μόνο δεν είναι εγγύηση προστασίας, αλλά αντίθετα: ένα μονοπάτι, εξαιρετικά επικίνδυνο, μακριά από τα συμφέροντα του δικού μας και των άλλων (γειτονικών και μη) λαών!». Χαρακτηριστικά και τα όσα είπε για τη βάση, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή:

«Σε μία απόσταση σε ευθεία γραμμή, περίπου 12 χιλιομέτρων υπάρχει ο ΝΚ, οι λιμενικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ (Κ-14), οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών και καυσίμων Εθνικών και ΝΑΤΟ, το ΠΒΚ, η 115 ΠΜ, η Αμερικάνικη Βάση. Σύνολο 6 μάχιμες στρατιωτικές μονάδες! Επιπλέον οι πολιτικές, λιμενικές εγκαταστάσεις και οι εγκαταστάσεις του διεθνούς αεροδρομίου ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ανεβάζουν το σύνολο σε 8 πολεμικούς στόχους, δίπλα στην πόλη των Χανίων!

Δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα – και από όσο γνωρίζω στην Ευρώπη, που να είναι συγκεντρωμένες τόσες πολλές στρατιωτικές μονάδες. Συνεπώς, όσο κι αν πλαστά, οι κυβερνήσεις μιλάνε για ασφάλεια, η πραγματικότητα (και η στρατιωτική!) είναι πως είμαστε ο πρώτος στόχος σε μία ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη!

Είναι, επίσης, συσσωρευμένες τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών και καυσίμων στον Όρμο τους Σούδας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να συμβεί ένα μοιραίο, ανθρώπινο λάθος με ολέθριες συνέπειες για την περιοχή!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...