16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τo 10o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί έκθεση ψηφιδωτών με ληγμένα χάπια της Ελένης Ιωαννίδου

Ημερομηνία:

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων – στο πλαίσιο των Προ – Φεστιβαλικών εκδηλώσεών του- μας προσκαλεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στις 7:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στα εγκαίνια της έκθεσης, της Ιατρού Ελένης Ιωαννίδου.

«Αλληλεγγύη, ελπίδα σε δύσκολους καιρούς», ο τίτλος της έκθεσης

Ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια και κάψουλες

Η Ελένη Ιωαννίδου είναι Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ως εθελόντρια στο Κοινωνικό Φαρμακείο Ρεθύμνου και εξαιτίας της ερασιτεχνικής της ενασχόλησης με τα καλλιτεχνικά από μικρή, χρησιμοποίησε από τα χάπια που προσέφεραν οι συμπολίτες της για να χρησιμοποιηθούν από άλλους συμπολίτες της που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν, εκείνα τα οποία ήταν ακατάλληλα για ανακυκλοφορία και έφτιαξε ψηφιδωτά, μωσαϊκά από χιλιάδες κάψουλες και χάπια.

Η διαδικασία αυτή δημιουργίας, που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, μέσα στην πανδημία πήρε μια ιδιαίτερη μορφή έκφρασης. Έκφραση της εσωτερικής πίεσης, που συνδέεται με την απαιτητική δουλειά στο νοσοκομείο, αλλά και της ανάγκης επικοινωνίας με τον κόσμο. Στη συνέχεια, η εκφραστική δύναμη του μωσαϊκού έδωσε διέξοδο και σε άλλες ανησυχίες σχετικά με την ιατρική αλλά και με τον πόλεμο, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση των αδύναμων.

Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει όλα αυτά τα έργα που «περιγράφουν» την ελπίδα που γεννάει η αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς. Την ελπίδα που πηγάζει από την δύναμη της συντροφικότητας, της ισότητας και της αποδοχής του διαφορετικού.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 έως και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

www.chaniafilmfestival.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...