22.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

“Υπάρχει ελπίδα!!”: Η πλειοψηφία των εμπόρων δεν τσίμπησαν στις αυταπάτες της “Λευκής Νύχτας”

Ημερομηνία:

Με κοινή τους επιστολή τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης και Γιώργος Κανδηλιεράκης αναφέρονται στη μικρή συμμετοχή εμπόρων στη “Λευκή Νύχτα” στις 22 Αυγούστου.

Αναφέρουν στην επιστολή:

Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους χιλιάδες μικροεμπόρους και αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο που  αυτή την περίοδο παρόλο το  «θαύμα του τουρισμού» αγωνιούν καθημερινά πως θα τα βγάλουνε πέρα βλέποντας την ακρίβεια να κατατρώει το όποιο εισόδημα .

Η πραγματικότητα  για άλλη  μία ακόμη φορά έδειξε  ότι  η συντριπτική πλειοψηφία  των μικρών εμπόρων δεν πίστεψαν σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις και δεν «τσίμπησαν» . Γύρισαν την πλάτη στις απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών και κράτησαν τα μαγαζιά τους κλειστά κατά τη διάρκεια της Λευκής νύχτας στις 22/8 .Ένα μεγάλο μπράβο ακόμη στους συναδέλφους που σε αυτές τις δύσκολες ώρες , λόγω  των πυρκαγιών που είχαμε και τις απώλειες  ανθρώπων, με την στάση τους έδειξαν σεβασμό και αλληλεγγύη  σε αυτή την πρωτόγνωρη τραγωδία που περνάει ο λαός μας.

Απευθυνόμαστε τόσο,  στην καθοδηγουμένη από την κυβέρνηση,  μειοψηφία του διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου όσο και στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Χανίων  αλλά και στην αντιπεριφερεια, όσο και στο εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων και τους λέμε  «τζάμπα κόπος», «πεταμένα λεφτά» προκειμένου να υπηρετήσετε τις απαιτήσεις των εμπορικών  αλυσίδων για ξεχαρβάλωμα των ωραρίων. Τελικά  μόνο 72 μικρές επιχειρήσεις ( εκτός από  τον Κατολα) από τις 2.000  που δραστηριοποιούνται στο δήμο Χανίων σας ακολούθησαν σε αυτό το «πανηγυράκι» της λευκής νύχτας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από την επιτροπή αγώνα μελών του Εμπορικού Συλλόγου   και να διεκδικήσουμε πραγματικές ανάσες ανακούφισης στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε. Διεκδικώντας αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ  αυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Οριστική  κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος .Νομοθετική κατοχύρωση  της Κυριακάτικες αργίας .Την διαγραφή για  εφορία και τράπεζες όλων των τόκων και των προστίμων καθώς και διαγραφή του 30% του χρέους με διακανονισμό σε μηνιαίες δόσεις το 5% του εισοδήματος μας. Σε μία τέτοια διεκδικητική κατεύθυνσημπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε  να βρούμε ανάσες επιβίωσης και όχι μέσα από δράσεις όπως η λευκή νύχτα και η μαύρη Παρασκευή που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών.

Υ.Γ. Επειδή εμπορικά καταστήματά υπάρχουν και εκτός (Κατολα  ,Χαληδων, Χατζημιχαλη ,Τζανακακη ) σας παραθέτουμεφωτογραφίες από τους γύρωδρόμους εκείνο το βράδυ !!!

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νίκος Κανδηλιερακης Γιώργος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες...

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς...

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που...