21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Υπάρχει φάρμακο για το μελάνωμα. Αλλά μπορεί να το πάρει μόνο η ελίτ

Ημερομηνία:

Ο Κάρτερ, 91 ετών, ξεκίνησε τη θεραπεία τον Αύγουστο για κακόηθες μελάνωμα που είχε κάνει μετάσταση από το συκώτι στον εγκέφαλο. Η θεραπεία του βασίστηκε στο φάρμακο Keytruda. Το οποίο κοστίζει “μόλις” 150.000 δολ. για ένα χρόνο θεραπείας στις Ηνωμένες ΠολιτείεςAdtech Ad

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα σημάδια καρκίνου του εγκέφαλου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξετάσεις του.

Ο Κάρτερ ξεκίνησε τη θεραπεία τον Αύγουστο για κακόηθες μελάνωμα, το οποίοι είχε κάνει μετάσταση από το συκώτι στον εγκέφαλο. Τα τέσσερα σημεία του εγκεφάλου που είχαν προσβληθεί ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία.

Μιλώντας σε μερικές εκατοντάδες άτομα που είχαν παρευρεθεί σε μια εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Τζόρτζια όπου ο πρώην πρόεδρος παραθέτει μαθήματα για τη Βίβλο, ο Κάρτερ είπε πώς ούτε οι εξετάσεις του εγκεφάλου του έδειξαν ότι είχε πια την πάθηση, ούτε οι εξετάσεις του γενικά.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παίρνει συχνές δόσεις του φαρμάκου του Keytruda (pembrolizumab). Και αμέσως, όλοι θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τη φύση της νέας θεραπείας που λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το Keytruda ανήκει σε μια ιδιαίτερα υποσχόμενη νέα κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται PD-1 αναστολείς, που μπλοκάρουν τον μηχανισμό ανάπτυξης των όγκων χρησιμοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η έγκριση του έγινε τον Σεπτέμβρη του 2014 από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την αντιμετώπιση του μελανώματος.

Τη χρήση του φαρμάκου ανοσοθεραπείας Keytruda για τη θεραπεία του καρκίνου συνιστά και το βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας (NICE), μετά τη δέσμευση της φαρμακευτικής επιχείρησης MSD τον Σεπτέμβριο του 2015 για μειωμένη τιμή στο σκεύασμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω διαμάχης για την πρόσβαση σε δαπανηρά φάρμακα κατά του καρκίνου στη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα, το ταμείο που στηρίζει τους ασθενείς να λαμβάνουν αντικαρκινικά φάρμακα που συνήθως δεν πληρώνονται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, δήλωσε ότι δεν είναι πλέον σε θέσει να πληρώσει για έναν αριθμό φαρμάκων.

Το φάρμακο της MSD, που κοστίζει περίπου 150.000 δολ. για ένα χρόνο θεραπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποτίθεται πως θα αρχίσει σταδιακά να διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή στη Βρετανία. Η κλίμακα των εκπτώσεων που προσφέρονται στην υπηρεσία της Υγείας της Βρετανίας είναι όμως εμπιστευτική, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του NICE στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency, στην Βρετανία έχει ενταχθεί για τη θεραπεία ενηλίκων και παιδιών άνω των 12 ετών, με προχωρημένο μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.

Το Keytruda (pembrolizumab), είχε ήδη λάβει γνωμοδότηση ως “πολλά υποσχόμενο καινοτόμο φάρμακο” στη Βρετανία, από τον περασμένο Οκτώβριο του 2014. Μέχρι να αρχίσει η ευρεία διάθεση του σε χαμηλότερες τιμές, η πρόσβαση στο φάρμακο είναι περιορισμένη και αφορά κυρίως, την “ελίτ”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...