15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Υπέγραψε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη πολεοδομική μέλετη Γερανίου ο Γιώργος Σταθάκης

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε σήμερα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης του οικισμού Παλαιό Γεράνι, του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Πρόκειται για αποφασιστικό βήμα, με στόχο την υλοποίηση ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού, που θέτει ολοκληρωμένο πλαίσιο ως προς τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης του οικισμού και βάζει τέλος στο καθεστώς ασάφειας και αυθαιρεσίας. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού θα διασφαλίσει την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και παράλληλα θα ενισχύσει τη βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης ολοκληρώνεται, έτσι, ένας ατέρμονος κύκλος 14 ετών.

Πριν από την έγκριση προηγήθηκε η εκπόνηση σειράς μελετών από το Δήμο Πλατανιά (γεωλογικών, περιβαλλοντικών, οριοθέτησης ρεμάτων). Η υπογραφή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος έγινε δυνατή ύστερα από την επεξεργασία και αναμόρφωσή του.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης, εξέφρασε στον  κ. Σταθάκη την ικανοποίησή και τις ευχαριστίες του για τις ενέργειες του ΥΠΕΝ, προκειμένου να υλοποιηθεί σήμερα ένα μακροχρόνιο, κοινό αίτημα, κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...