13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Υπέρ του «μαζί τα φάγαμε» ο μητροπολίτης Άνθμος

Ημερομηνία:

Υπέρ του Θεόδωρου Πάγκαλου και της πασίγνωστης πλέον ρήσης του, “μαζί τα φάγαμε” τάχθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Κατά το κυριακάτικο (08/07) κήρυγμα του, τόνισε: «Από το 1980 και έπειτα όλοι οι Έλληνες είχαμε στόχο να αποκτήσουμε σπίτι, αυτοκίνητο, ταξίδια, ρούχα, απολαύσεις. Και παίρναμε και δάνεια για όλα αυτά ακόμη και για διακοπές και για γάμους και τα άκουσαν οι ξένοι και έφριξαν και τώρα μας ζητάνε τα δανεικά πίσω. Υπήρχε κακή διαχείριση, νοθεία, μερικοί έκλεβαν και άλλοι ζητούσαν περισσότερα χρήματα ως εργαζόμενοι λέγοντας «θα κατεβάσουμε τα ρολά» ή «θα κατεβάσουμε τους διακόπτες». Η ευθύνη είναι όλων μας».

Αφού εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αντίθεση του στο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αύξηση των αυτοκτονιών, ρίχνοντας τις ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Από το πρωί ως το βράδυ βγάζουν καθηγητές, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους και κάθε λογής ειδικούς για να μιλήσουν για την κρίση. Εγώ ούτε αγρότη, ούτε εργάτη δεν είδα να μιλά για την κρίση” δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: seleo.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...