Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρ του “ΝΑΙ” ο Δήμαρχος Χανίων: Καθήκον μας η διασφάλιση κλίματος ηρεμία στην πόλη

Θέση πήρε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής. Με κείμενό του τάχθηκε υπέρ του “ΝΑΙ” και είπε ότι η θέση του υπέρ της Ευρώπης είναι διαχρονική και αταλάντευση και εκφράστηκε και μέσω του ψηφίσματος των δημάρχων της Κρήτης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ζήτησε νηφαλιότητα από όλους τους πολίτες ενώ τόνισε ότι καθήκον της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι “η διασφάλιση κλίματος ηρεμίας στην πόλη μας και η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους Δημότες”

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ως δήμαρχος Χανίων εξ αρχής τοποθετήθηκα, δηλώνοντας ότι καθήκον όλων μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρεσιακών και αιρετών, είναι η διασφάλιση κλίματος ηρεμίας στην πόλη μας και η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους Δημότες.

Ο ρόλος του Δημάρχου είναι πέραν των άλλων να ενώνει την τοπική κοινωνία και να συμβάλλει στη διασφάλιση κλίματος νηφαλιότητας και ηρεμίας ιδιαίτερα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

Έρχονται μέρες πολύ πιο δύσκολες από τις σημερινές, γι’ αυτό κάνω έκκληση να συμβάλλουμε όλοι στην αποφυγή ενεργειών και κινήσεων που τροφοδοτούν εντάσεις και κλίμα διχασμού.

Χειρότερος κι από την οικονομική καταστροφή που έρχεται, είναι ο διχασμός. Η πατρίδα μας έχει ζήσει ανάλογες στιγμές και η κατάληξή τους ήταν πάντα εθνική τραγωδία.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, η υποστήριξή μου στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι γνωστή, διαχρονική και αταλάντευτη και εκφράστηκε για μια ακόμη φορά μέσα από το ψήφισμα των Δημάρχων της Κρήτης, «ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ».

Πιστεύω ότι η συνέχιση αυτής της πορείας μπορεί να γίνεται μέσα από μεγάλες δυσκολίες, αλλά παρέχει ασφάλεια και προοπτική στους πολίτες.

Μια Ελλάδα υπό τις παρούσες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες έχει ανάγκη να οδηγηθεί ξανά σε ασφαλή λιμάνια και όχι να ανοιχθεί σε αχαρτογράφητα πελάγη».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην ιδρυτική διακήρυξη της η Πρωτοβουλία…

3 mins ago

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά, με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ

Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ Την Πέμπτη 23/5/2024, στις 20:30,…

3 mins ago

Πολυεπίπεδη αναβάθμιση του Αμερικανονατοϊκού προμαχώνα: Προχωράνε οι εργασίες στη Σούδα

Αμερικανοί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα επιταχύνουν την αναβάθμιση των υποδομών στο ευρωατλαντικό τους προπύργιο στη…

10 mins ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

4 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

4 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

4 hours ago

This website uses cookies.