15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Υπέρ του “ΝΑΙ” ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Ημερομηνία:

Θέση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής έχει πάρει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω ανακοίνωσης του «Πειραιά Νικητή», συνδυασμού του οποίου ηγούνται ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και φυσικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Ναι» και… κράξιμο από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, σιγή ιχθύος πλην μιας εξαίρεσης από την εξέδρα.

Η ανακοίνωση του «Πειραιά Νικητή»

«Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δυστυχώς η ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και η ελλιπής ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν συμβαδίζει με τη σημασία και την σπουδαιότητα αυτής της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της ΕΕ και την Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.

Είναι μονόδρομος για το μέλλον των παιδιών μας, για την πρόοδο, για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Για την πόλη μας διακυβεύονται τα πάντα: Οι ευρωπαϊκοί πόροι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμματικών σχεδίων και έργων αναγκαίων για να υπάρξει ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά.

Η κρισιμότητα των στιγμών επιτάσσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σύνεση. Είναι η ώρα που όλοι μας, ανεξαρτήτως θεσμικής ιδιότητας και κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού».

Μοναδική αντίδραση μέσω facebook

Από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση ή έστω κάποια μαζική… διαρροή που να κλίνει προς τη μία πλευρά ή προς την άλλη πλευρά, πλην μιας ανάρτησης στο Facebook. Στην επίσημη σελίδα του Porto Leone, ενός εκ των μεγαλύτερων συνδέσμων των «ερυθρόλευκων» οπαδών ανέβηκε τις προηγούμενες μέρες μια φωτογραφία από φίλους της ομάδας οι οποίοι το 2011 είχαν ταξιδέψει στο Ντόρτμουντ και είχαν μαζί τους ένα πανό που ανέγραφε: «Resist to 4th Reich». Στην πρόσφατη λοιπόν ανάρτηση, ο διαχειριστής σχολίασε: «Πιο επίκαιρη από ποτέ… Ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Ντόρτμουντ το 2011. Τα λόγια είναι περιττά…»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...