20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Υπέρ των κινητοποιήσεων των μαθητών στο ΓΕΛ Παλιόχωρας το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της προς μαθητές και γονείς του ΓΕΛ Παλιόχωρας που έχουν προχωρήσει σε κιινητοποιήσεις για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στη λειτουργία του σχολείου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών στο ΓΕΛ Παλαιόχωρας, όπου στο πλάι τους βρέθηκαν και οι γονείς τους, δείχνει τελικά τι πραγματικά εννοούσε με το «επιστροφή στην κανονικότητα» ο υπουργός Παιδείας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φτάσαμε στο τέλος του Οκτώβρη και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί καθηγητές για τα μαθήματα της Πληροφορικής και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Σε μαθήματα δηλαδή κρίσιμα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το κτιριακό αφού το κτίριο χρειάζεται συντήρηση αλλά και με τις μεταφορές λόγω του ότι δεν υπάρχει σχολικό, και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν συμβαδίζουν με το πρόγραμμα των μαθητών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο αρκετά νωρίτερα το πρωί και να φεύγουν αργότερα από το σχόλασμα. Αντίστοιχα προβλήματα με τις μεταφορές και με ελλείψεις εκπαιδευτικών έχουν και οι μαθητές στο γυμνάσιο της Παλαιόχωρας και στα σχολεία της Καντάνου.

Οι κινητοποιήσεις αυτές ξεσκεπάζουν την κυβερνητική πολιτική για την οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς, των καταργήσεων – συγχωνεύσεων, και μπορούν να έχουν επιτυχίες και στο σήμερα αν είναι μαζικές και οργανωμένες.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αυτό αγώνα και καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να παλέψουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα. Να διεκδικήσουν:

  • Να γίνουν άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων
  • Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην κατεύθυνση που επιλέγει, με όλους τους καθηγητές και τα βιβλία.
  • Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες.
  • Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στο κτίριο
  • Να λυθεί το πρόβλημα των μεταφορών, με δωρεάν σχολικά λεωφορεία, για όλους τους μαθητές μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...