17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Υπαρκτό και πιθανό το σενάριο ενός “μεγάλου συνασπισμού” λέει το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

«Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άρα και το σενάριο ενός ‘μεγάλου συνασπισμού’ είναι υπαρκτό και πιθανό. Ίσως όχι άμεσα όμως σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις» δηλώνει ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχολιάζοντας την εκλογική επικαιρότητα στην εφημερίδα  Real News, o κ. Κουτσούμπας ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι από το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργησή τους με ένα άρθρο έχει περάσει στη διαπραγμάτευσή τους και στον «έντιμο» συμβιβασμό με τους εταίρους, όπως λέει και η ΝΔ. «Τα λαϊκά στρώματα όμως δεν ανακουφίζονται με ψίχουλα ελεημοσύνης που θα εξανεμίζονται την ίδια ώρα που θα δίνονται», δηλώνει.

Αναφερόμενος στο νεοϊδρυθέν κόμμα «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου  κάνει λόγο για «συμπληρωματικό» ρόλο, σε συνθήκες που το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ του 40% και πλέον, έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, με την πλειοψηφία των στελεχών και οπαδών του να έχει μετακομίσει προς το παρόν στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να τους ξανακερδίσει ούτε το υπάρχον ΠΑΣΟΚ, ούτε το νέο κόμμα του Παπανδρέου.

Στην ερώτηση ποια θα είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι σε μία αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο αν «θα βγει στους δρόμους» απέναντι της ο γγ του ΚΚΕ απαντά:

«Ο καναπές, η αναμονή, οι ψεύτικες αυταπάτες, η ανάθεση της μοίρας μας σε κάποιους εκπρόσωπους στη Βουλή είναι συνολικά καταστρεπτική για τον ίδιο το λαό, το κίνημα. Όποια πολιτική δύναμη -ακόμα και στα λόγια- θέλει να ονομάζεται αριστερή, προοδευτική θα πρέπει να το αποζητά αυτό, να το επιδιώκει. Κι όχι να το ξορκίζει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που το είπαμε. Βεβαίως και θα είμαστε στους δρόμους, όπως πάντα.»

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...