17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Υπερασπίζουμε τον δημόσιο πλούτο, την πατρογονική γη”: Νέα αθώωση κατηγορουμένων του Αποπηγαδίου

Ημερομηνία:

Αθώοι κρίθηκαν οι 4 κατηγορούμενοι άλλης μίας δίκης για το Αποπηγάδι. Η υπόθεση αφορούσε γεγονότα που εξελίχθηκαν τον Απρίλη του 2010 όταν έγιναν μηνύσεις σε 4 άτομα για “παράνομη βία” επειδή βάζοντας τα σώματά τους μπροστά σταμάτησαν τις εργασίες μπουλντόζας της εταιρείας Αιολικής Α.Ε.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, σε μία από τις πολλές δίκες ενάντια σε ανθρώπους του κινήματος ενάντια στις ΒΑΠΕ, το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι.

Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι βρέθηκαν εκεί υπερασπίζοντας το περιβάλλον και την πατρογονική γη, τον δημόσιο χώρο.

16a-thumb-large

Επίσης, ανέπτυξαν στο δικαστήριο αυτές που θεωρούν ότι θα είναι οι συνέπειες από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών μεγάλης κλίμακας στα βουνά της Κρήτης από ξένες εταιρίες ενώ αναφέρθηκαν στην διαχρονική συνέργεια των κυβερνήσεων στο έγκλημα, όπως το χαρακτήρισαν, που συντελείται σε βάρος της χώρας.

Ειδική αναφορά από τον συνήγορο υπεράσπισης Νίκο Τζάρα έγινε και στο το ζήτημα της εκποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην Γερμανικών συμφερόντων εταιρία Fraport συνδέοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη με την εν γένει αποικιοκρατική συμπεριφορά των δανειστών και εταιρειών, όπως και στο Αποπηγάδι.

Είπε χαρακτηριστικά:

Για ποια νομιμότητα μιλάμε όταν η κυβέρνηση αγνοεί τα δικαστήρια, όταν η χώρα έχει μετατραπεί σε Αμερική της εποχής των κατακτήσεων. Αν πάρουν το δημόσιο χώρο, και τις ιδιωτικές περιουσίες, το μόνο που μένει είναι να διαδηλώνουμε. Αν μας αφαιρέσετε και αυτό το δικαίωμα, τότε να αλλάξουμε χώρα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η 6η αθώωση κατηγορουμένων ενώ απομένουν άλλες τρεις δίκες με την επόμενη να έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2016.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ