Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Υποβολή προτάσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη

H Περιφέρεια πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) με 5.000.000 ευρώ, για ολόκληρη την Κρήτη, για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας. Έχουν προσκληθεί οι τέσσερις ομάδες τοπικής δράσης, δηλαδή οι Αναπτυξιακές Εταιρείες κάθε νομού, που υλοποιούν τα τοπικά προγράμματα Leader, να καταθέσουν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου προτάσεις, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.

Από την κατανομή που έγινε, το Λασίθι θα λάβει 1 εκατομμύριο, το Ηράκλειο 1,75 εκατομμύρια, τα Χανιά 1,25 εκατομμύρια και το Ρέθυμνο 1 εκατομμύριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν κυρίως γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια.

Χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λασιθίου προσκάλεσε τοπικούς φορείς τους οποίους ενημέρωσε για το πρόγραμμα προσκαλώντας τους να καταθέσουν και συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από αυτό. Αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση έγινε το βράδυ, στο Οροπέδιο Λασιθίου και σήμερα στην Ιεράπετρα και στη Σητεία.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου Μπάμπης Αντωνακάκης, το πρόγραμμα αναφέρεται στις ίδιες περιοχές παρέμβασης, που έχουν οριστεί και για το πρόγραμμα Leader και αυτό έγινε για να μπορέσουν τα δύο προγράμματα να συνδεθούν μεταξύ τους, να υπάρξει δηλαδή μια συνέργεια και συνεργατικότητα. Το Leader χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο και το Ταμείο Αλιείας και το νέο πρόγραμμα, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, άρα όποιες δράσεις ενταχθούν σ’ αυτό θα έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.

Επειδή οι προτάσεις θα πρέπει να σχεδιαστούν μετά από διαβούλευση με τοπικούς φορείς και κατοίκους κάθε περιοχής, για να διαπιστωθούν οι προτάσεις και ιδέες που έχουν να καταθέσουν, θα πρέπει να συνδιαμορφωθούν ώστε το πρόγραμμα να είναι τελικά εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο.

Στην πρώτη αυτή φάση, η Αναπτυξιακή Λασιθίου θα υποβάλει γενικό περίγραμμα των δράσεων που θα επιλεγούν μέσα και από τις προτάσεις που καταθέτουν οι τοπικοί φορείς.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

2 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

2 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

3 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

3 hours ago

This website uses cookies.