20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων

Ημερομηνία:

Σήμερα Τρίτη 18-11-2014 και ώρα 11:00 π.μ., υπογράφτηκε στο γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Αντώνη Σχετάκη και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε. κ. Νικολάου Ψυλλάκη, η  σύμβαση υλοποίησης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΕΤΟΥΣ 2014 – 2015».

Κύριος του έργου καθώς και φορέας κατασκευής του είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ενώ Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 139.487,02€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δεκατέσσερις (14) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2016.

Στο αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνονται οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών, όπου απαιτείται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων, εξαιτίας των φθορών που προκλήθηκαν μετά από την υλοποίηση έργων – εργασιών από τα συνεργεία των τμημάτων της ύδρευσης και της αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, στα οδοστρώματα όλου του οδικού δικτύου του Δήμου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Αποκατάσταση των ασφαλτικών σε τομές που έχουν δημιουργηθεί από εργασίες που γίνονται κατά την διάρκεια του τρέχοντος άλλα και του επόμενου έτους 2014 – 2015

Κατόπιν έγγραφης υπόδειξης από την Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., θα γίνεται αποκατάσταση τομών που έχουν γίνει σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, από τα συνεργεία ύδρευσης (νέες παροχές ύδρευσης και τομές αποκατάστασης βλαβών), από τα συνεργεία αποχέτευσης (νέες παροχές αποχέτευσης και τομές αποκατάστασης βλαβών), και το κατασκευαστικό συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (μικρές απαραίτητες επεμβάσεις σε έργα μικρής κλίμακας δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης – ομβρίων).

Ο ανάδοχος έχει όλη την ευθύνη για την σωστή κυκλοφοριακή ρύθμιση και για την λήψη μέτρων ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

β. Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρώματος λόγω φθοράς του από τα δίκτυα υποδομής της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων σε οδούς του Δήμου Χανίων.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Επί της οδού Τζανακάκη, στο τμήμα της οδού μπροστά από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, όπου πρόσφατα αποκαταστάθηκε σημαντική βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης, για μήκος 15 μ. και για όλο το πλάτος της οδού, θα υλοποιηθεί η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος το απόγευμα της Τετάρτης από 14:00 μ.μ. και για όσο διάστημα απαιτηθεί, οπότε και θα ισχύει η σχετική απαγόρευση στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο επί της οδού Τζανακάκη όσο και επί της οδού Βολουδάκηδων.

2) Επί της οδού Δεληγιαννάκη, το τμήμα από την διασταύρωση με την οδό Πιπεράκη και για μήκος μέχρι 300 μ. (τριακοσίων) μέτρων με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Σούδας.

3) Επί της οδού Καραολή και Δημητρίου σε 2 (δύο) τμήματα αυτής και επί της οδού Αγίου Μάρκου Δ.Ε. Σούδας (Τσικαλαριά) και για περίπου 50 μ., θα πραγματοποιηθεί αποξήλωση και αποκατάσταση του ασφαλτικού σε όλο το πλάτος των εν λόγω οδών.

"google ad"

Η ανωτέρω διαδικασία αποκατάστασης οδοστρώματος δύναται να γίνει και σε άλλα μικρά τμήματα οδών του Δήμου Χανίων όπου έχει επέλθει φθορά του ασφαλτικού από τα δίκτυα υποδομής της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., ενώ σε κάθε περίπτωση ο ανάδοχος έχει όλη την ευθύνη για την σωστή κυκλοφοριακή ρύθμιση και την λήψη μέτρων ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης των τμημάτων του οδοστρώματος.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Αντώνης Σχετάκης: «με την έναρξη υλοποίησης του έργου θα καλυφθεί το κενό, που λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούσε να καλυφθεί, αφού παλαιότερα η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων είχαν συγκροτήσει για τον ίδιο σκοπό, μικτό συνεργείο αποκατάστασης τομών με ασφαλτόμιγμα. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για τις οχλήσεις που θα προκύψουν τόσο στην στάθμευση όσο και στην κυκλοφορία των οχημάτων στα τμήματα των οδών που θα πραγματοποιούνται οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος, για τις οποίες θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να έχουν την ελάχιστη δυνατή διάρκεια ολοκλήρωσης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...