12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης Δήμου Χανίων με το Μ.Α.Ι.Χ., για την διερεύνηση της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των επισκεπτών από το εξωτερικό

Ημερομηνία:

Προγραμματική σύμβαση που προβλέπει την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: “Διερεύνηση του προφίλ επισκεπτών από το εξωτερικό στη Δυτική Κρήτη, μέσω αερολιμένα Ι. Δασκαλογιάννης, βαθμός ικανοποίησης από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και προτεινόμενες βελτιώσεις αναβαθμίσεις” υπέγραψε σήμερα Δευτέρα, 17/08/2020, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ), Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης.

Σύμφωνα με την σύμβαση, την οποία αναλαμβάνει να εκτελέσει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, θα διερευνηθεί  η ταξιδιωτική συμπεριφορά, το προφίλ και  οι  προτιμήσεις των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τον Δήμο Χανίων, την τουριστική περίοδο 2020. Επίσης θα αξιολογηθεί ο βαθμός ικανοποίησης τους από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και την τήρηση των μέτρων και κανόνων πρόληψης εξάπλωσης του COVID-19 (κορονωϊού). Έμφαση θα δοθεί και στην συγκριτική αξιολόγηση δεδομένων παρελθόντων ετών που κατέχει και διαχειρίζεται στο ΜΑΙΧ με στόχο την επίδραση της πανδημίας στο brand name της πόλης των Χανίων.

“Είναι σημαντικό σε συνθήκες όπως αυτές που βιώνουμε, να έχουμε πρωτογενή δεδομένα προσβάσιμα σε όλους που θα αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και επιστημονική εγκυρότητα την φυσιογνωμία των επισκεπτών μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας αλλά και τις αδυναμίες που καλούμαστε να διορθώσουμε” επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των έξι χιλιάδων ευρώ (6.000 ευρώ) συνολικά και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...