29.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Υπογραφή Συμβάσεων για τις Μελέτες αναβάθμισης του Κόμβου στο Ατσιπόπουλο και την κατασκευή νέου κόμβου στο Βοθρό

Ημερομηνία:

Τις συμβάσεις των μελετών,  δυο σημαντικών συγκοινωνιακών έργων, υπέγραψε την Τρίτη 17/06/2024 στο Ρέθυμνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ. κ. Θοδωρή Νίνου.

Οι συμβάσεις αφορούν τα έργα:

Α) «Αναβάθμιση Ισόπεδου Κόμβου Ατσιπόπουλου Ν. Ρεθύμνης, συνολικού προϋπολογισμού 133.440 ευρώ προ ΦΠΑ

Β) «Κατασκευή κόμβου στη θέση Βοθρού στον ΒΟΑΚ στο Ν. Ρεθύμνης» προϋπολογισμού 132.050,00 ευρώ προ ΦΠΑ.

Σε ότι αφορά το έργο στον Κόμβο του Ατσιπόπουλου, η μελέτη περιλαμβάνει τις επεκτάσεις του περιφερειακού δρόμου, από την οδό Κουρμούλη ως τον κόμβο Ατσιποπούλου και από την οδό Δασκαλάκη στα Περιβόλια ως τον κόμβο Μισσιρίων. Η εκπόνηση της θα γίνει από την Ένωση Οικονομικών Φορέων που αποτελείται από τους: Φανουράκη Γεώργιο, Λουράντο Τηλέμαχο και «ΓΑΜΜΑ-4 ΕΠΕ», με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δώδεκα (12) μήνες.

Αντίστοιχα, τη μελέτη για την κατασκευή του Κόμβου στην περιοχή του Βοθρού, ανέλαβε η Ένωση Φορέων που αποτελείται από τους:  Ξεζωνάκη Στυλιανό, Χαλάτη Αυγερινό και «ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΕ», με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της, επίσης δώδεκα (12) μήνες.

Στην υπογραφή των συμβάσεων που έγινε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης στο Ρέθυμνο , συμμετείχαν ακόμη, Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Νίκος Σεϊμένης,  ο Διευθυντής Διαχείρισης, κ. Ευάγγελος Μαμαγκάκης, ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων κ. Μανόλης Πενθερουδάκης καθώς και οι εκπρόσωποι των αναδόχων.

Σε κοινή τους δήλωση, οι κύριοι Παπαδογιάννης και Νίνος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανέφεραν: «Οι μελέτες για δυο σημαντικά συγκοινωνιακά έργα, ξεκινούν για το Ρέθυμνο, με ευθύνη του Ο.Α.Κ.. Σε ότι αφορά το περιφερειακό δρόμο της πόλης, η μελετητική ετοιμότητα του έργου, αποτελεί παράλληλα και το κλειδί που θα του ανοίξει το δρόμο της χρηματοδότησης, ως συνοδό έργο του ΒΟΑΚ. Εξίσου σημαντική, θα είναι και η προσθήκη του νέου Κόμβου, στην περιοχή του Βοθρού, ο οποίος θα αναβαθμίσει αισθητά τις συνθήκες ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ