19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υπογραφή σύμβασης «Αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνία στον Λιμένα Παλαιόχωρας»

Ημερομηνία:

Υπογράφηκε μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων και του αναδόχου η σύμβαση του έργου «Αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνία στο Λιμένα Παλαιόχωρας» προϋπολογισμού 120.000,00 €, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  • Άρση και επανατοποθέτηση των φυσικών ογκολίθων που είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα κατά την διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τα νότια παράλια του Ν. Χανίων τον Φεβρουάριο του 2012 από τον δίαυλο εισόδου του Λιμένα, ώστε να καταστεί ασφαλής η διέλευση των σκαφών.
  • Αποκατάσταση της διατομής του προσήνεμου μώλου με συμπλήρωση φυσικών ογκολίθων.
  • Εκβάθυνση τμήματος της λιμενολεκάνης προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσέγγιση και πρόσδεση μεγαλύτερων (από τα μέχρι σήμερα) πλοίων, κυρίως των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ κατά την διάρκεια του χειμώνα, στα κρηπιδώματα στο νοτιοδυτικό τμήμα του Λιμένα, το οποίο αποτελεί και το ασφαλέστερο σημείο πρόσδεσης εντός της υπάρχουσας λιμενολεκάνης.

Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2013.

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί με ποσό 60.000,00 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2012 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με ποσό 60.000,00 € από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης τόνισε ότι «το έργο αυτό της αποκατάστασης των ζημιών και της εκβάθυνσης τμήματος της λιμενολεκάνης του Λιμένα Παλαιόχωρας σε συνδυασμό με άλλα δύο έργα που το Λιμενικό Ταμείο και η Λιμενική Επιτροπή έχει προγραμματίσει να δημοπρατηθούν εντός του 2013 και αφορούν ασφαλτόστρωση χερσαίων χώρων του Λιμένα προϋπολογισμού 117.000,00 € και συντήρηση-επισκευή ηλεκτροφωτισμού του Λιμένα προϋπολογισμού 80.000,00 € αποτελούν τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 317.000,00 € τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στη θωράκιση και στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Λιμένα της Παλαιόχωρας».

Ο Πρόεδρος

Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων

Κωνσταντίνος  Μπροκαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...