15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και την ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στις ΔΕ Βουκολιώνκαι Κολυμβαρίου Δήμου Πλατανιά

Λύση στο πρόβλημα των συχνών και αλλεπάλληλων σπασιμάτων των αγωγών ύδρευσης περιοχών της ΔΕ Βουκολιώνκαι Κολυμβαρίουτου Δήμου Πλατανιά -λόγω της παλαιότητας των δικτύων ύδρευσης-αναμένεται να δώσει η εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων για την αντιμετώπιση της Λειψυδρίας αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας σε μεμονωμένους οικισμούς, των ΔΕ ΒουκολιώνκαιΚολυμβαρίου, του Δήμου Πλατανιά», η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της ΔΕΥΑΒΑ και του αναδόχου του έργου «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ». Παράλληλα με το έργο αυτό αναμένεται να επιτευχθεί η ενίσχυση των αποθεμάτων νερού στις ΔΕ Βουκολιώνκαι Κολυμβαρίουκαι να εξαλειφθεί έτσι το φαινόμενο της λειψυδρίας των συγκεκριμένων περιοχών στις οποίες οι ανάγκες -λόγω τουριστικής ανάπτυξης- είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Το έργο, προϋπολογισμού 297.600€ χρηματοδοτείται βάσει της με αριθμ. πρωτ. 4121.33-04/2928/07-11-2022 (ΑΔΑ: ΨΒΕΑ4653ΠΩ-ΘΗΕ) Απόφασης έγκρισης του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ΣΑΕ 330 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 9 μηνών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης τόνισε ότι το συνολικό έργο συνίσταται σε αντικαταστάσεις περίπου 3.000 μέτρων παλαιών δικτύων σε σημεία Τοπικών Κοινοτήτων των Δ.Ε. Βουκολιών και Κολυμβαρίου και συγκεκριμένα στις Τ.Κ. Χρυσαυγής, Βουκολιών, Νέου Χωριού, Βουβών, Ραβδούχας με τις οποίες θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αλλεπάλληλων σπασιμάτων των πεπαλαιωμένων δικτύων που έχουν ως συνέπεια την απώλεια πολύτιμων ποσοτήτων νερού και την ταλαιπωρία των δημοτών αλλά και αυτό της λειψυδρίας που ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο οξύνεται».

Περαιτέρω,ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΒΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για την κήρυξη οριστικών αναδόχων και τη συμβασιοποίηση:

  1. του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΥΠΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΞΟΝΑ» προϋπολογισμού 4.773.380,00€ που αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 000 νέων έξυπνων υδρομετρητών θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Πλατανιά με σκοπό την άμεση και γρήγορη παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωση στις οικίες
  2. της προμήθειας «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΞΟΝΑ ΧΑΝΙΩΝ» χρηματοδοτούμενο από ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ προϋπολογισμού 043.262,08€.

Τέλος, ο κ. Ευτύχης Μαυρογένηςενημέρωσε για την ετοιμότητα δημοπράτησης του έργου  «Συμπληρωματικές υποδομές ύδρευσης στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου, Δήμου Πλατανιά» προϋπολογισμού700.000€ που αφορά στην κατασκευή νέας δεξαμενής καθώς και νέου αντλιοστασίου στα Πλακάλωνα.

Μετά τις παραπάνω παρεμβάσεις –κατέληξε- επιλύονται σημαντικά θέματα υδροδότησης στα οποία η ΔΕΥΑΒΑ παρεμβαίνει με απώτερο στόχο την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού του Δήμου Πλατανιά».

 

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...