17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

“Υποδεχόμαστε αυτούς που βομβαρδίζουν, και φυλακίζουμε τους βομβαρδισμένους”: Κινητοποίηση έξω από την Παλιά Ηλεκτρική για τους 60 Πακιστανούς πρόσφυγες | Φωτός

Ημερομηνία:

Πικετοφορία, μοίρασμα φυλλαδίων αλλά και επίσκεψη στο χώρο όπου κρατούνται οι 60 πρόσφυγες από το Πακιστάν πραγματοποίησαν μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου στις 1.30 το μεσημέρι, μοίραζαν φυλλάδια σε διερχόμενα οχήματα, φώναζαν συνθήματα ενώ διαβάστηκε και σχετικό κείμενο..

Κατόπιν, και μετά από έγκριση που δόθηκε από την αστυνομία, αντιπροσωπεία 5 ατόμων εισήλθε στο γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής για να εξακριβώσει τις συνθήκες που κρατούνται οι 60 πρόσφυγες αλλά και για να παραδώσουν σχετικό ρουχισμό.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο Στέλιος Γιαννούλης, αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην Α’ θμια Εκπαίδευση και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ είπε:

DSCF6653
Στέλιος Γιαννούλης, αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην Α’ θμια Εκπαίδευση και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ

“Ο λόγος που είμαστε εδώ, ο πρώτος και ο προφανέστατος, είναι ότι την ίδια στιγμή που στα Χανιά υποδεχόμαστε αυτούς που κάνουν τους βομβαρδισμούς, τα αεροπλανοφόρα τα αμερικάνικα, με τα μαχητικά αεροσκάφη, την ίδια στιγμή, τα θύματα αυτών των πολέμων τους κρατάμε φυλακισμένους μέσα σε ένα γήπεδο, δίχως τη δυνατότητα να βγουν ούτε καν έξω, ούτε για μία βόλτα στον περίγυρο του κτιρίου.

Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική στην Ελλάδα. Συμβαδίζει με τις επιλογές της Ε.Ε. πανηγυρίζοντας για την ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας η οποία έχει αποκλείσει τους πρόσφυγες και που έχει σηματοδοτήσει 4.500 νεκρούς στα νερά της Μεσογείου. Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.Οι μεν είναι αυτοί που φεύγουν από τις βόμβες, οι δε είναι αυτοί που φεύγουν από τη φτώχια που φέραν κάποτε οι βόμβες στις χώρες τους. Αν και επειδή συζητάμε για το Πακιστάν τα αμερικάνικα drone συνεχίζουν να βομβαρδίζουν σημεία της χώρας.

DSCF6674

Δε μπορούμε να δεχτούμε πλαστούς διαχωρισμούς προσφύγων και μεταναστών και απαιτούμε εδώ και τώρα να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να βγούνε, να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν, να υπάρξουν δομές φιλοξενίας ουσιαστικές και όχι φυλακές. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβερνητική πολιτική είναι το μέλλον στα κολαστήρια της Αμυγδαλέζας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που το χειμώνα τα είδαμε να γίνονται στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να πεθαίνουν από το κρύο μέσα στις σκηνές και την αθλιότητα.

Αυτό διεκδικούμε, τώρα, εδώ, και ανανεώνουμε το ραντεβού για τις 18 του Μάρτη που έχουμε διεθνή συντονισμό ενάντια στο ρατσισμό, στο φασισμό και σε όλες τις πολιτικές που από τη μία προάγουν το ρατσισμό για να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ από την άλλη που τους κρατάνε αποκλεισμένους και έγκλειστους σε στρατόπεδα.”

Όσον αφορά την επίσκεψη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βαγιωνάκη – Μπαλωμενάκη το πρωί στην Παλιά Ηλεκτρική, λίγο πριν από την πραγματοποίηση της πικετοφορίας ο κ. Γιαννούλης είπε:

“Θα τη θεωρούσα υποκριτική αν δεν προέκυπταν δηλώσεις του τύπου ότι είναι πρόσφυγες και όχι μετανάστες και ότι χρειάζονται φιλοξενία και όχι κράτηση.

Παρόλα αυτά αυτό το πράγμα δε μας φτάνει. Θέλουμε να αλλάξει η επίσημη κυβερνητική πολιτική, ώστε να προάγεται η φιλοξενία και όχι ο εγκλεισμός των προσφύγων, μια πολιτική που θα τους εντάσσει στην κοινωνία, στα σχολεία, και όχι θα τους κρατά φυλακισμένους.

DSCF6715

Είναι ντροπή να πρέπει να έλθουν βουλευτές της κυβέρνησης, για να πουν στην αστυνομία ότι δεν είναι φυλακισμένοι αλλά πρόσφυγες και ότι χρήζουν φιλοξενίας.

"google ad"

Άρα το ζητούμενο είναι η αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής στο σύνολο. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, καλοδεχούμενοι οι μετανάστες, χαρτιά στους μετανάστες, γιατί υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που τους κοροϊδεύει το Υπουργείο.”

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα, το πρωί, τον χώρο επισκέφθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μπαλωμενάκης και Βαγιωνάκη μαζί με σειρά αλλων στελεχών τονίζοντας ότι:

DSCF6731

“Οι συνθήκες παραμονής στην παλιά Ηλεκτρική πρέπει να είναι συνθήκες φιλοξενίας και όχι κράτησης”.

Μεταξύ άλλων είπαν:

“Η συγκυρία της μαζικής εισόδου προσφύγων αναδεικνύει για μιαν ακόμα φορά την έλλειψη κατάλληλης υποδομής πρώτης φιλοξενίας σε επίπεδο Κρήτης, που να πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, (διερμηνείας, ενημέρωσης για τα δικαιώματα όσων καταφθάνουν, υγειονομικής περίθαλψης κλπ).

Απαιτείται γι αυτό σχεδιασμός και συνεργασία των φορέων του νησιού,  κατεύθυνση προς την οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε »

DSCF6743

Tέλος να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, στο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής αυτή τη στιγμή βρίσκονται 49 πρόσφυγες αφού 11 ανήλικοι έχουν μεταφερθεί στο κέντρο φιλοξενίας στα Ανώγεια ενώ άγνωστο παραμένει πόσες ημέρες ακόμη θα παραμείνουν οι υπόλοιποι ως ότου μεταφερθούν σε δομές στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...