23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Υποδοχή με καπνογόνα και χειροκροτήματα επιφύλαξαν στην Ελευσίνα στους οδοιπόρους ενάντια στην ανεργία – Και η ΛΑ.Ε. καλεί στην υποδοχή της πορείας στην Αθήνα | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Με καπνογόνα, συνθήματα, χειροκροτήματα, αγκαλιές και με μια μεγάλη συγκέντρωση υποδέχτηκε η εργατούπολη της Ελευσίνας τη μεγάλη πορεία για την ανεργία στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου όπου έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Από την είσοδό της ως και εκεί ολόκληρη η πόλη σείστηκε από τα συνθήματα των διαδηλωτών που «αγγίζουν» πλέον τον τελικό προορισμό της μεγαλειώδους αυτής πορείας των 220 χιλιομέτρων από την Πάτρα στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, αύριο το απόγευμα στις 18.00.

Η πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ήταν στολισμένη από τα πανό των σωματείων, συνδικάτων και φορέων του Θριασίου. «Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων. Είναι ώρα αγώνα».

Τους οδοιπόρους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλάς που αφού χαιρέτισε την «ιδιαίτερα σημαντική αυτή πρωτοβουλία» είπε ότι «ελπίζουμε ως δήμος να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας, τη φιλοξενία» και ο Άκης Δουλόπουλος, πρόεδρος του παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής που στο χαιρετισμό του σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Τα ταξικά σωματεία μας στην περιοχή του Θριασίου χαιρετίζουμε και δηλώνουμε την στήριξη και συμμετοχή μας στη μεγαλειώδη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα. Μια πορεία που από την Παρασκευή έχουμε την τιμή να περνάει από τις εργατικές μεγαλουπόλεις του Θριασίου, από τις γειτονιές μας και από τα εργοστάσια. Στο Θριάσιο πεδίο, στη μεγάλη αυτή βιομηχανική ζώνη, που βιώνουμε από πρώτο χέρι την ανεργία που τσακίζει κόκαλα, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, το λουκέτο των επιχειρήσεων, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εργοδοτική τρομοκρατία που τείνουν να γίνουν καθεστώς.

Καταχειροκροτούμενος, ανέβηκε στο βήμα ο Κ. Πελετίδης «Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος. Τις τύχες αυτής της υπόθεσης θα τις πάρουμε εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι στα χέρια μας. Μπορούμε να χτίσουμε, μπορούμε να κάνουμε κουμάντο. Δεν είναι εξυπνότεροι. Γιατί; Δεν είναι εργάτες. Ο εργάτης είναι μεγαλείο ξέρει να κάνει κουμάντο και ξέρει να κάνει τα πάντα», σημείωσε κάτω από τα χειροκροτήματα. «Να σπάσουμε αυτήν την αδικία. Δεν μπορεί να υπάρχουν οι δυνατότητες να δουλεύουμε όλοι και για το κέρδος κάποιων αυτό να μη γίνεται. Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά», τόνισε.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=8F8K08_-ol4&feature=youtu.be”]

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκά τραγούδια κι ένα μικρό γλέντι.

Επόμενος σταθμός, αύριο το πρωί στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, από Ελευσίνα – Σύνταγμα.

Σήμερα το πρωί, από την πλατεία Καραϊσκάκη αναχώρησαν πούλμαν που δρομολόγησαν Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς του κινήματος με προορισμό τα Μέγαρα, για να συναντήσουν τους οδοιπόρους και να βαδίσουν μαζί τους μέχρι την Ελευσίνα.

Πούλμαν που δρομολόγησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και ΔΣ/ΑΕΝ αναχώρησαν το πρωί και από την πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά με κατεύθυνση τα Μέγαρα.

Την Κυριακή στις 7.30 π.μ. θα αναχωρήσουν πούλμαν για την Ελευσίνα από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Ομοσπονδίες και Συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Δείτε φωτός και βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=re0NWpfssuk”]

"google ad"

Στηρίζει η Λαϊκή Ενότητα

Εν τω μεταξύ, με σημερινή της ανακοίνωση και η Λαϊκή Ενότητα καλεί να συμμετάσχουν μαζική την Κυριακή 10 Απριλίου στο συλλαλητήριο και στη συγκέντρωση στις 6μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί, δηλαδή, που θα καταλήξει και η πορεία των 7 ημερών Πάτρα – Αθήνα για την ανεργία.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας με την πραγματοποίηση μιας μεγάλης πορείας, από την Πάτρα στην Αθήνα, αποτελεί μια θετική πρωτοβουλία, η οποία πρέπει να ενισχυθεί και να έχει συνέχεια με τον συντονισμό δήμων, συνδικάτων και μαζικών κινημάτων.

Η ΛΑΕ στηρίζει αυτή την κινητοποίηση και καλεί τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κρίση και τα μνημόνια, να συμμετάσχουν μαζικά την Κυριακή 10 Απριλίου, στο συλλαλητήριο και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα καταλήξει η πορεία η οποία ξεκίνησε από την Πάτρα, με ενδιάμεσους σταθμούς από το Ξυλόκαστρο και το Κιάτο, μέχρι την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και το Χαϊδάρι.

Η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ποσοστά ενώ την ίδια στιγμή οι άνεργοι δεν έχουν καμία εισοδηματική και κοινωνική προστασία. Οι εκτιμήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα συνεχιστεί η συρρίκνωση της ελληνικής αγοράς εργασίας, με παράλληλη αντικατάσταση των λιγοστών θέσεων πλήρους απασχόλησης από υποαμειβόμενες θέσεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας.

Η άμεση αντιμετώπιση, με δραστικές πολιτικές ουσίας και όχι με «ασπιρίνες» ή «πυροτεχνήματα», αυτού του μείζονος σημασίας για την κοινωνία προβλήματος, αποτελεί ένα από τα κορυφαία αιτήματα του αγώνα και της πάλης κατά των εξοντωτικών για την πλειονότητα του ελληνικού λαού μνημονιακών πολιτικών.

patrastimes.gr, 902.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...