24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

«Υποκριτική η επίδειξη ευαισθησίας»: Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Πλατανιά καταδίκης των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ημερομηνία:

Ίσως είναι το πρώτο ψήφισμα Δήμου της Κρήτης που τόσο εμφατικά παίρνει θέση τόσο για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για την υποκρισία όλων όσων εμπλέκονται στο προσφυγικό αλλά και καταδίκης των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Ο Δήμος Πλατανιά  στο ομόφωνο ψήφισμά του ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη με παραχώρηση ανθρώπινων χώρων φιλοξενίας και με την ασφαλή μετάβασή τους στις χώρες προορισμού τους. Στο ψήφισμα δίνεται έμφαση στη λέξη «προσωρινή». Στο ίδιο κείμενο καλούνται οι πολίτες να ενισχύσουν «αποφασιστικά» τον αγώνα για ανατροπή των υποκριτικών πολιτικών ΕΕ και ΝΑΤΟ στο προσφυγικό.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα αποστάλθηκε στους βουλευτές Χανίων, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Όλο το ψήφισμα έχει ως εξής:                  

Με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό πρόβλημα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση την Παρασκευή 8/04/2016, με ομοφωνία των παρόντων μελών του προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά αποδοκιμάζει την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό της Ε.Ε., η οποία με τις αποφάσεις που έλαβε για το προσφυγικό, δεν πρόκειται να επιλύσει το πρόβλημα των εγκλωβισμένων προσφύγων στην Ελλάδα, ούτε να ανακόψει τα μαζικά μεταναστευτικά ρεύματα. Αντίθετα, οι αποφάσεις αυτές,  θα αυξήσουν το κυνηγητό και την παρανομία, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και τους νεκρούς στη Μεσόγειο και θα επιδεινώσουν τα ήδη οξυμένα προβλήματα του ντόπιου πληθυσμού και ιδιαίτερα των νησιών.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο καθώς η εμπλοκή του -με το πρόσχημα του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών- όχι μόνο δεν συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης αλλά αντιθέτως αυξάνει τους κινδύνους γενικότερης πολεμικής σύρραξης και υπονομεύει τα αναφαίρετα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας  στο Αιγαίο.

 Επειδή η επίδειξη ευαισθησίας στο δράμα των προσφύγων από αυτούς που το προκάλεσαν είναι τουλάχιστον υποκριτική, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταδικάζει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των στρατοπέδων συγκέντρωσης που επιφυλάσσονται σε αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους, οι οποίες καταπατούν τα προσφυγικά δικαιώματα και αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και καλεί: 

  • Την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες – μετανάστες με την παραχώρηση ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας και την διασφάλιση της ασφαλούς μετάβασής τους στις χώρες του τελικού προορισμού τους.

  • Τους πολίτες να ενισχύσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή των υποκριτικών αποφάσεων και της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έναντι του προσφυγικού θέματος».

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...