23.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Υποτέλειας το ανάγνωσμα: Όταν Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης δεν πάνε στην αλλαγή των ελληνικών στρατιωτικών αρχών αλλά των Αμερικάνικων

Ημερομηνία:

Τέτοια ξεφτίλα πια, τέτοιος ξεπεσμός δεν έχει ξαναγίνει.

Δεν θυμόμαστε άλλη φορά στην ιστορία του τόπου οι κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί του νομού, ο Δήμαρχος Χανίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων να σπεύδουν να δώσουν παρών σε αλλαγή ηγεσίας του διοικητή των Αμερικάνικων Στρατιωτικών Βάσεων στα Χανιά. Ποτέ!

Θυμόμαστε να πηγαίνουν οι νέες ηγεσίες και να επισκέπτονται εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, αλλά δεν έχει ξαναγίνει, δε θυμόμαστε ποτέ να σπεύδουν οι κορυφαίοι των Χανίων να παρευρεθούν σε τελετή αλλαγής διοίκησης των βάσεων. Δε θυμόμαστε ποτέ να είναι μέρος του κοινού,  να χειροκροτούν οι αρχές του νομού μαζί με τους στρατιώτες των βάσεων το νέο Διοικητή των Αμερικάνικων Βάσεων.

Μιλάμε για ξεπεσμό ολκής, για υποτέλεια, που παραπέμπει σε καθεστώς μπανανίας.

Για να καταλάβετε, εδώ αλλάζουν διοικητές ελληνικών στρατιωτικών μονάδων και οι συγκεκριμένοι δεν πηγαίνουν. Αλλά πήγαν στην αλλαγή του διοικητή των αμερικάνικων βάσεων!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι Σημανδηράκης – Καλογερής αποτελούν πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει θέση.

Βεβαίως, θέση δεν έχει πάρει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Χανίων, γιατί να πάρει το ΠΑΣΟΚ;

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει στην Αμερικάνικη πρεσβεία για να γιορτάσει μαζί με τον πρέσβη την εθνική επέτειο των ΗΠΑ, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να αντιδρά;

Μα εδώ δε μιλάμε για αντίδραση, λέμε απλώς να τηρούνται τα προσχήματα. Να μην κατεβάζουν τα βρακιά τους!

Έστω κι έτσι όμως, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μιλήσει, ανεξαρτήτως της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και σήμερα, στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αναφέρει ότι:

«Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Και βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής. Μα πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους».

Όσο δεν έχει αφαιρεθεί αυτό το τμήμα από την διακήρυξη, τόσο θα απαιτούμε να παίρνει θέση. Όταν το αφαιρέσουν, ας κάνουν ότι θέλουν τα στελέχη τους στα Χανιά.

Ας κάνουν όσες υποκλίσεις θέλουν. Ας πηγαίνουν και να φιλούν ακόμη και τα πόδια των διοικητών των βάσεων, αν αυτό τους ευχαριστεί. Αφού θεωρούν ότι αυτό είναι εις όφελος του τόπου και της πατρίδας…

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...