23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Όχι» από το ΣτΕ σε «πάγωμα»

Ημερομηνία:

Προσωρινό «όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων. Οι εν λόγω ομάδες εργαζόμενων αντιδρούν στις κυβερνητικές διατάξεις που οδηγούν σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον δεν εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Γ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ υπό την  προεδρία της αντιπροέδρου κυρίας Κωνσταντινίδου απέρριψε τέσσερις αιτήσεις που είχαν καταθέσει νοσοκομειακοί γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι  νοσοκομείων από όλη τη χώρα. Οι αιτήσεις αφορούν 115 συνολικά προσφεύγοντες.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί στην Ολομέλεια ΣτΕ ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ (έκδοση δηλαδή προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα).

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Θα προχωρήσει χωρίς καμία παράταση

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί στο δημόσιο τομέα θα προχωρήσει από την προσεχή Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου χωρίς καμία απολύτως παράταση.

Ωστόσο όπως ανέφεραν νωρίτερα έγκυρες πηγές του ethnos.gr, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι καταγράφεται μία αύξηση στον αριθμό των εμβολιασμένων στο σύστημα υγείας. Κάτι στο οποίο στόχευε από την αρχή η κυβέρνηση. Άλλωστε πολλοί εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς μισθό και εργασία, γι αυτό και φαίνεται πως σπεύδουν να κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι περισσότεροι υγειονομικοί είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, θεωρώντας ότι εφαρμόζεται σαν τιμωρητικό μέτρο η στέρηση του μισθού.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...