22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας – Τι λέει για τη χρόνια υποστελέχωση του ΕΣΥ και την κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Κατόπιν εισήγησης της Λαϊκής συσπείρωσης, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ομόφωνα υοθέτησε τα αιτήματα των υγειονομικών σωματείων της Κρήτης σχετικά με την χρόνια υποστελέχωση που υφίσταται το ΕΣΥ, υποστελέχωση που έφτασε στο σημείο να παραιτηθούν 4 χειρούργοι Ιατροί του ΓΝΧ.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, “είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη και τους κατοίκους της ο Δήμος να μην αρκεστεί σε αποκλειστικά σε ψηφίσματα,αλλά να συμπορευτεί, να συνδράμει με κάθε έντονο και με δυναμικό τρόπο με τις κινητοποιήσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Στα πλαίσια αυτά, και δεδομένου ότι η συμπόρευση με την Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη ουσιαστική ελπίδα για να ζήσουμε έναν δήμο που θα δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των πολλών, και όχι των λίγων, ακολουθεί η εύστοχη δήλωση τουΜακρέα Δημήτρη, Διευθυντή Γενικής – οικογενειακής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Βάμου, περιφερειακό Ιατρείο Αρωρίου,Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων στις επερχόμενες δημοτικές Εκλογές, την οποία και προωθούμε στα ΜΜΕ για την δημοσίευσή της, με αφορμή την οποία και ανακοινώνουμε την υποψηφιότητά του.”

Ακολουθεί η δήλωση του Μακρέα Δημήτρη, Διευθυντή Γενικής – οικογενειακής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Βάμου, περιφερειακό Ιατρείο Αρωρίου

«Γ.Ν ΧΑΝΙΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

“ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ”

Στην πραγματικότητα δε χρειάζεται καν ο αρραβώνας παρά μόνο η πρόθεση του αρραβώνος.

Προφανώς η ομόφωνη υιοθέτηση του κοινού ψηφίσματος των Σωματείων Εργαζομένων και Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στην κατεύθυνση ενίσχυσης των υγειονομικών δομών του νησιού που έχουν καταρρεύσει , αποτελεί μια θετική -όσο και αυτονόητη- εξέλιξη.

Μόνο που η ώρα των ψηφισμάτων έχει παρέλθει προ πολλού.

Πριν ένα χρόνο συντάχθηκε ένα αντίστοιχο ψήφισμα σε δραματικούς τόνους αλλά το δράμα περιορίστηκε να συγκινήσει τον κάλαθο αχρήστων του Υπουργείου Υγείας.

Σήμερα είναι ώρα (επανα)διεκδίκησης -όχι απλά της ενίσχυσης των υγειονομικών  δομών που στοχευμένα διαλύονται- της συνταγματικής υποχρέωσης του κράτους να μεριμνά και να προστατεύει την υγεία των πολιτών του. Αυτό που αντιστοιχεί στο μέγεθος του προβλήματος είναι να “κλείσει” η πόλη ολόκληρη .

Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο Δήμαρχος αφού εξέφρασε την ανησυχία του , την ολόψυχη συμπαράσταση στα αιτήματα των υγειονομικών, αφού υπερθεμάτισε για τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς και τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας , σήκωσε τα χέρια ψηλά γιατί “δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει θεσμικό ρόλο στη λειτουργία του Νοσοκομείου”  όπως ο ίδιος θεωρεί ότι θα έπρεπε να έχει.

Στην παρέμβασή του όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο ,ο  πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ εξέθεσε ως εξίσου σημαντικό το δραματικό πρόβλημα στέγασης στην πόλη των Χανίων και  τις απαγορευτικές τιμές των ενοικίων. Όχι μόνο για τους νέους ιατρούς ,αλλά για το σύνολο των εργαζόμενων που έχουν την ατυχία να μην είναι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο Δήμαρχος όμως κάθε φορά που ακούει για το πρόβλημα της στέγασης στα Χανιά, αν και ο Δήμος έχει ακέραιη τη θεσμική ευθύνη, σφυρίζει “τρία πουλάκια κάθονταν”…

Είναι αξιέπαινη η πρόθεση του Δήμου να  “αρραβωνιαστεί” θεσμικά τις υγειονομικές δομές  της πόλης, αλλά αν το “στρίβει δια της προθέσεως του αρραβώνος” με τον ίδιο τρόπο που το στρίβει στα ζητήματα που έχει τη θεσμική ευθύνη καλύτερα να σωπάσει.

Νομίζω ότι η κοινωνία ολόκληρη με τεράστια θα χαρά -εκτός από οργή- θα συστρατευθεί με ένα Δήμο που θα είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Κοινωνικού δικαιώματος στην Υγεία και την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ σε όλες του τις βαθμίδες.

Αν κρίνουμε όμως από τις δεσμεύσεις που έλαβαν στο Δημοτικό συμβούλιο μάλλον στα ψηφίσματα θα μείνουμε. Άντε και καμιά εμφάνιση για τα ΜΜΕ στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών.

Μακάρι να διαψευστώ..

(Από το 20 ως το 61ο λεπτό η συζήτηση για την υγεία στο Δημοτικό Συμβούλιο)»

https://youtu.be/CDPWQKYCy9A?t=1184

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χανίων

Μακρέας Δημήτρης,

Διευθυντής Γενικής – οικογενειακής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Βάμου, περιφερειακό Ιατρείο Αρωρίου,

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...