30.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης

Ημερομηνία:

Υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στο νομό Ηρακλείου θα είναι ένας γνωστός δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια – από το 2010 και έπειτα – ζει μόνιμα στην Κρήτη, ο Μάριος Διονέλλης. Ο Μάριος Διονέλλης είναι γνωστός και στα Χανιά μέσω της παρουσίασης της εκπομπής “Πίσω Σελίδες” που μεταδιδόταν από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΡΗΤΗ FM 101,5.

Σε σχετικό κείμενό του αναφέρει τα εξής για τους λόγους που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη ζωή του ως υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές και την απόφαση να το κάνει αυτό με το ΜέΡΑ25:

Επί σχεδόν 30 χρόνια στη δημοσιογραφία άκουσα πολλές φορές να διατυπώνεται το αφήγημα της «ανάπτυξης» και της «ευημερίας». Για τη χώρα συνολικά αλλά και για τον τόπο που διάλεξα να ζήσω και να μεγαλώνω τα παιδιά μου. Την Κρήτη και το Ηράκλειο.

Ψηφίσαμε πολλές φορές όσους υποσχέθηκαν «Ανάπτυξη, ευημερία, έσοδα, πρόοδο και… κανονικότητα» αλλά νομίζω πως ξεχνούσαμε κάθε φορά να τους ρωτήσουμε «για ποιον»; Δες μερικά παραδείγματα:

Είναι «ανάπτυξη» το καζίνο που έρχεται στην Κρήτη; Ποιος θα κερδίσει και ποιοι θα χάσουν από αυτό; Ήταν «πρόοδος» η εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και οι πειραγμένες επιδοτήσεις; Οι ανεμογεννήτριες που φυτεύτηκαν παντού με την ψεύτικη υπόσχεση του φθηνότερου ρεύματος σε ποιον έφεραν «έσοδα»; Και ποιοι συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα; Τα διόδια στον ΒΟΑΚ ακόμα και μέσα στις πόλεις θα είναι «πρόοδος»; Η κοροϊδία με τις αποζημιώσεις και τα κοντέινερ που θα παραμείνουν για χρόνια στο Αρκαλοχώρι αλλά και οι πλειστηριασμοί από τα funds θα είναι η «κανονικότητά» μας;

Θα σημάνουν ευημερία τα πανάκριβα εισιτήρια που θα φέρει για όλους μας το νέο αεροδρόμιο; Ή μήπως είναι πρόοδος το ξερίζωμα 250.000 ελιών στο Καστέλλι την ώρα που το (υποθηκευμένο πλέον) σημερινό αεροδρόμιο μπορούσε να επεκταθεί με ασφάλεια και να συνεχίσει να λειτουργεί σε συνέργεια με την πόλη και το λιμάνι;

Ποιος θα πάρει τα έσοδα από τις εξορύξεις στα τεράστια βάθη των θαλασσών της Κρήτης και ποιος θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες από ένα ατύχημα; Ποιος κερδίζει από την ασυγκράτητη επέκταση των ξενοδοχείων και γιατί παρά τη γιγάντωση του τουριστικού κλάδου οι άνθρωποι του νησιού δουλεύουν ακόμα σε συνθήκες γαλέρας; Γιατί δεν περισσεύουν χρήματα για γιατρούς, για δασκάλους, για τον Πολιτισμό και για τις παρεμβάσεις σε κοινωνικό επίπεδο ειδικά όταν η Κρήτη έχει τα υψηλότερα επίπεδα ενδοοικογενειακής βίας, μπερδεύοντας συχνά τη «λεβεντιά» με το… καπετανιλίκι;

Ξανά και ξανά, το ίδιο ερώτημα:
Για ποιον είναι η ευημερία που υπόσχονται;
Ποιος «αναπτύσσεται» οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά;

Το ΜέΡΑ25

Το σημαντικότερο ερώτημα δεν είναι το ποιος θα μας κυβερνήσει. Είναι το πώς και το για ποιον θα κυβερνήσει. Και ποιος θα κάνει ουσιαστική, μαχητική αντιπολίτευση δίνοντας φωνή στο δίκιο μας.

Το ΜέΡΑ25 επί 4 χρόνια στάθηκε στη σωστή πλευρά μέσα στη βουλή και στην κοινωνία. Έκανε καίριες παρεμβάσεις, ανέδειξε και υπερασπίστηκε την αλήθεια και το δίκιο των τόπων και των ανθρώπων. Έβαλε στο στόχαστρο τα προνόμια των ολιγαρχών και τους έδειξε με το όνομά τους. Ομοίως, στην Κρήτη στάθηκε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και των κινημάτων και πήρε θέση σε όλα τα παραπάνω θέματα.

Είναι τιμητικό για μένα το κάλεσμα για συμπόρευση, παρόλο που δεν ανήκω στα μέλη του κόμματος. Η εκλογική σύμπραξη στη «Συμμαχία για τη Ρήξη» μαζί με ανένταχτους ανθρώπους και οργανώσεις είναι αυτή τη στιγμή το πιο ελπιδοφόρο γεγονός στην πλευρά της πραγματικής (και όχι μνημονιακής) Αριστεράς. Είμαστε πολλοί πια που αμφισβητούμε το θεώρημα πως «Δεν υπάρχει Εναλλακτική» (ΤΙΝΑ).

Σε διεθνές επίπεδο

Το ΜέΡΑ25 στέκεται στην πλευρά όσων αμφισβητούν τον μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων. Αποτελεί, μέσω του DiEM25, μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας από φωτεινούς ανθρώπους, αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ, διανοητές όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, δημοσιογράφοι και συγγραφείς όπως η Ναόμι Κλάιν και πάρα πολλοί άλλοι που επανασυστήνουν την πολιτική στους λαούς. Το ΜέΡΑ25 πρωταγωνιστεί στην δημιουργία της Προοδευτικής Διεθνούς, ενός νέου «κινήματος των αδεσμεύτων» που δεν αγκομαχούν να συνωστισθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας όπως την ορίζει το ΝΑΤΟ, που καταδικάζουν τον πόλεμο του Πούτιν αλλά το πρώτο μέλημά τους είναι η ειρήνη και όχι να διαλέξουν νικητή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του ΜέΡΑ25 και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου. Πρόσεξε: Δεν ζητώ απ’ όλους να με ψηφίσουν. Ειδικά για κάποιες περιπτώσεις μπορώ να πως με σιγουριά πως… δεν είμαι και δεν θα είμαι αυτός που θέλουν.

Σε αυτό το site θα βρεις αναλυτικά στοιχεία για τις θέσεις μου και για την επαγγελματική μου πορεία.

Σε καλώ αυτή τη φορά να πιάσει τόπο η ψήφος μας, να μην μετανιώσουμε για την επιλογή μας.

Σε καλώ αυτή τη φορά να ψηφίσουμε στ’ αλήθεια.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....