16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Υπο-νοούμενα & αυτονόητα

Ημερομηνία:

– Σαπίζει και καταρρέει, χαραμίζεται το οίκημα του πρώην ΙΚΑ στο κέντρο των Χανίων απέναντι από την Στρατώνα και κανείς δεν επεμβαίνει για τα αυτονόητα.
Λύσεις άμεσες ζητά ο τόπος.
Να επισκευαστεί και να δοθεί προς στέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης. Άλλωστε δίπλα στεγάζεται σε τραγική κατάσταση ευρισκόμενο. Η λύση αυτή θα δώσει προοπτική και συνέχεια στη διατήρηση των ντοκουμέντων της ιστορίας μας.

– Με την ευκαιρία άλλη μια πρόταση (πες την κι ας πέσει κάτω ή λέγε λέγε το κοπέλι έκανε την κοπελιά να θέλει;) Μάλλον προσθετική στις ήδη υπάρχουσες να δοθούν προς εξυπηρέτηση και χρήση πνευματικών στεγαστικών, επισιτιστικών αναγκών του τόπου τα κτίρια του  πρώην ψυχιατρείου. Από τη μια μέρα ως την άλλη μπορούν να γίνουν κυψέλη δημιουργίας . Φοιτητές πνευματικοί άνθρωποι και άστεγοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Και προς τους αρμόδιους «όταν θέλουν μπορούν». Να μπορέσουν ας βρουν τον τρόπο να φέρουν αποτέλεσμα. Γι’ αυτό τους εκλέξαμε.

– Προτάσεων συνέχεια σήμερα (η στήλη έχει κέφια).
Τα κτίρια των πρώην επανορθωτικών φυλακών ή Δικαστικών φυλακών πάνω από τα Δικαστήρια να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός Μουσείου Αντίστασης.
Άλλωστε χώροι της φυλακής όπως ο κεντρικός θάλαμος έγινε χώρος εκτέλεσης αριστερών αγωνιστών φυλακισμένων του Μεταξά  από τους γερμανούς Ναζί Τα αποτυπώματα που άφησαν τα γερμανικά πολυβόλα φαίνονται ακόμη.
Σ’ αυτές τις φυλακές κρατήθηκαν διακεκριμένοι αντιστασιακοί όπως στη διάρκεια της δικτατορίας ο γιατρός Ανδρέας Αρχοντάκης, ο επονομαζόμενος ΚΑΣΤΡΟ…, ο Μανώλης Καρέλλης δημοσιογράφος και μετέπειτα Δήμαρχος Ηρακλείου, ο αγωνιστής της Αριστεράς Παύλος Μπριλακης Επισης ο Αντώνης Γκαζής, ο Σήφης Ζερβουδάκης, η αφεντιά μου και πολλοί άλλοι.
Πολλοί έχουν πολλά να αφηγηθούν και πολλά ασφαλώς να προσφέρουν για τη δημιουργία του Μουσείου Αντίστασης Χανίων.
Μ’ ακούει κανείς;

– Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
Χώρος ασυδοσίας και διάλυσης έχει καταντήσει.
Σκουπίδια, εγκατάλειψη, ορδές αδέσποτων χαρακτηρίζουν πλέον τον άλλοτε όμορφο χώρο.
Δήμαρχε μ’ ακούς;
Κάνε κάτι το συντομότερο

– Ένας – ένας ή πολλοί – πολλοί φεύγουν από τον άλλοτε ΣΥΡΙΖΑ  που έχει καταντήσει σκέτος ΤΣΙΠΡΑ και μετά σου λένε «προχωράμε όλοι ενωμένοι»

-Σημαντικές διεργασίες στο νεοσύστατο κόμμα (Λαϊκή Ενότητα) ΛΑ.Ε. και σημαντικές υποψηφιότητες απ’ ότι ακούω  και στα Χανιά. Το ζητούμενο η συνεργασία και ο παραμερισμός των φιλοδοξιών για το μεγάλο στόχο την υπηρέτηση του συντριπτικού λαϊκού ΟΧΙ μέχρι τέλους.

Υπο –νομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...