22.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ
Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, αλλά μάλλον έγκυρες, αναφέρουν ότι εκεί στην Πρυτανεία, ο πρύτανης και οι λοιποί ετοιμάζουν πραξικόπημα: Να αποφασίσουν ετσιθελικά για το κεντρικό ΜΝΗΜΕΙΟ, το «ΜΠΑΛΚΟΝΙ των Χανίων» στον λόφο Καστέλλι. Κανείς δεν θα τους δικαιώσει. Μην τολμήσουν γιατί αν προχωρήσουν το ατόπημά τους θα είναι μέγα.
Σύσσωμη η Χανιώτικη κοινωνία εναντιώνεται. Είναι χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του πρώην νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη, όσο για τους 1007 πρόκειται για μια ξεδιάντροπη αντιπαράθεση οικογενειών (τέκνων γονέων και αδελφών). Συν γυναιξί και τέκνοις έβαλαν τις υπογραφές τους μόνο και μόνο για να στηρίξουν μια επιλογή και ας είναι και λάθος, αρκεί που κοντράρει με κάθε λογικό άνθρωπο που παρουσιάζουν ως αναχρονιστή ή αναρχικό και ας συγκρούονται με την ιστορία.
Χανιώτες στις επάλξεις, το ιστορικό κτίριο – στρατηγείο της Μεραρχίας Κρητών και η όλη σπουδαία αρχαιολογική περιοχή δεν πωλείται, ανήκει στην πόλη της οποίας είναι βασικός κρίκος της ιστορικής πορείας της.
Τα κτίρια στον λόφο Καστέλι ανήκουν τώρα στο Πολυτεχνείο και δεν μπορεί η Πρυτανεία του να τα διαχειρίζεται δίκην ιδιώτη.
Το ΑΕΙ των Χανίων πρέπει να δεθεί περισσότερο με την τοπική κοινωνία, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται την τοπική ιστορία και τις παρακαταθήκες, τα όσια και τα ιερά της περιοχής, τον ανεκτίμητο θησαυρό μας, την εξ αδιαιρέτου κληρονομιά μας.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ
Αφήνει εποχή στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς στα Χανιά. Ακούραστος εργάτης της κοινωνικής συνοχής. Πρωτεργάτης του ανθρωπισμού, ο Μανόλης Καλλιγέρης απέδειξε στην πολύχρονη πορεία του ότι πάνω από όλα είναι ο πάσχοντας, ο πένητας συνάνθρωπος.
Βοήθησε και πολλούς επώνυμους που η κρίση άδειασε στο περιθώριο με διακριτικότητα και απλοχεριά.
Ο Μανόλης Καλλιγέρης ως εκφραστής της αρχοντιάς, της λεβεντιάς που περικλείονται στην ΑΝΘΡΩΠΙΑ του, άνοιξε δρόμους στην ειλικρινή και άδολη φιλανθρωπία προς όλους.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ (λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί)
Λένε ότι έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ότι ήρθαν τα αρπαχτικά και θα αρπάξουν το βιός των ανθρώπων, ότι δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην άλλη. Και ενώ όλα αυτά για να γίνουν ψήφισαν και ξαναψήφισαν ό,τι τους σέρβιραν τα ξένα αφεντικά, τώρα κάνουν ότι μαλώνουν οι πρώην και οι νυν ολετήρες μας. Άξιος ο μισθός τους.

ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ
Θυμάται άραγε κανείς ότι στο Λαφονήσι έγινε η μεγαλύτερη σφαγή από τους Τούρκους και ότι είναι και τόπος θυσίας και μαρτυρίου;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ