14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– Λένε ότι νότια της Κρήτης και στο Αιγαίο, κοντά στο Καστελόριζο, δεν έχει μόνο τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων αλλά και κάτι άλλο πολύ σημαντικό.
Λένε ότι έχει ένα σπάνιο ορυκτό, υδρίτης, που μπορεί να μετατρέπεται σε φυσικό αέριο και αρκεί να τροφοδοτεί την Ευρώπη για 500 χρόνια.
Μετά από αυτό, αν βέβαια αληθεύει, είναι φανερό γιατί μας φτώχευσαν και γιατί περιήλθε όλος ο πλούτος μας για 99 χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχουν οι ξένοι!
Τι λέει για αυτά το Πολυτεχνείο Κρήτης που είναι Κέντρο Εκπαίδευσης Πετρελαίου; Γνωρίζει η κυβέρνηση το θέμα αυτό; Κι αν το ξέρει, πώς δέχτηκε και ψήφισε νόμους παραχωρώντας τον ανεκτίμητο πλούτο της χώρας μας; Πώς;

– Παρέμβαση για τα Λευκά Όρη.
Το Ίδρυμα «Κ. Μητσοτάκη» έμπρακτα κάνει αισθητή την παρουσία του με πράξεις που θα αναδείξουν τον φυσικό πλούτο του ορεινού όγκου των Χανίων. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι ο Κωνσταντίνος Μητοστάκης με τους στόχους που χάραξε εν ζωή όπως αυτός, ενώνει όλους κάτω από το φιλόδοξο και θεάρεστο έργο αναδάσωσης των Λευκών Ορέων και δημιουργίας Βοτανικού Πάρκου με όλα τα βότανα της Κρήτης.

– Είναι δυνατόν να γίνει ένα τέτοιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και να το αγνοούν ηθελημένα ορισμένα ΜΜΕ ή να προβάλλουν προβοκάτσιες όπως ο εμπρησμός του κτιρίου των καταληψιών (απόντων των κατοίκων…) ή η δίκαιη αποδοκιμασία Ζουράρη και να παραβλέπουν το μέγεθος της αντικυβερνητικής οργής.
Ήταν το πρώτο, εντυπωσιακού όγκου και παλμού, αντικυβερνητικό συλλαλητήριο και έπεται συνέχεια.
Το νέο ραντεβού είναι 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ίδωμεν!…

– Καθένας επιλέγει (εν γνώσει του ασφαλώς…) το ΜΜΕ, έντυπο ή ηλεκτρονικό που τον εκφράζει ή τον προβάλλει επαρκώς…
Το πρώτο το σεβόμαστε, το δεύτερο το καταγγέλλουμε όταν πρόκειται για ΔΗΘΕΝ που μας παριστάνουν τους γίγαντες… με αντικειμενικό σκοπό την προβολή τους.
Νέα ήθη, μάλλον τα ίδια ήθη που κατήγγειλαν άλλοτε νέοι άνθρωποι…

– Στο σφυρί από νησιά μέχρι σπήλαια, μαρίνες, ιαματικές πηγές, χιονοδρομικά κέντρα, ξενοδοχεία, αρχοντικά, camping. Όλα στο σφυρί από την εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και μες φωνάζαμε ζήτω και γειά!!…

– «Όλοι οι σκύλοι μια γενιά». Έτσι λένε… Ανασχηματισμός εν όψει, ονόματα που αναφέρονται; Γνώριμοι από παλιά!…. Τα ξαθέρια του ΠΑΣΟΚ Ξενογιαννακοπούλου και Μπένος. Αυτοί συσπειρώνονται. Εμείς;

– Ποιοι φοβούνται τον Λαό από εκεί που τον υμνούσαν;
«Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;»

– Το είδαμε κι αυτό. Ο εκπρόσωπος του Κυρίου να συμφωνεί με τον κατ’ εξοχήν εκρόσωπο των Κυρίων του…

– Τι είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος που είναι πάντα επίκαιρο; : «Ο Μακεδονικός Αγώνας πρέπει να γίνει το ευαγγέλιο της Ελληνικής Φυλής».
«Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και ο νοών νοείτω».

– Το συλλαλητήριο της Κυριακής ταρακούνησε τους πάντες.
Καλή αρχή και σ’ άλλα τέτοια…
Το 2018 αρχίζει να γίνεται ελπιδοφόρο!…

ΥΓ: Για ορισμένους κομπορύμονες της ήρας και του σταριού: «Πίσω μου σ’ έχω σατανά»

Υπονομευτής

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...