18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Υπο-νοούμενα: Προς αφανισμό ο Περιφερειακός Τύπος… εδώ και χρόνια όμως

Ημερομηνία:

ΠΡΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ξεσηκώθηκαν οι φορείς που εκπροσωπούν τον περιφερειακό Τύπο όπως ο ΣΗΠΕ. Με ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι οι επαρχιακές εφημερίδες οδηγούνται στο κλείσιμο.

Βέβαια οι φωνασκίες έρχονται κάπως καθυστερημένα… Πού ήταν όταν έκλειναν η μία μετά την άλλη οι εφημερίδες της επαρχίας; Στα Χανιά ας πούμε έκλεισαν ιστορικές εφημερίδες όπως ο ΚΗΡΥΞ, η ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (πρώην ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ) (Και αναφερόμαστε μόνο στις ημερήσιες εφημερίδες). Στο Ηράκλειο έκλεισαν η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, η ΤΟΛΜΗ, η ΑΛΛΑΓΗ.

Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά κανείς δεν διαμαρτύρονταν . Γιατί;

Διότι μάλλον αυτό που συνέβαινε ήταν απόρροια ενός νόμου που ευνοούσε τους «μεγαλύτερους» επαρχιακούς εκδότες και «συνκλωνιάστηκε» μετά από συνεννοήσεις των προχόντων του επαρχιακού Τύπου με την ηγεσία του υπουργείου Τύπου επί εποχής Ρουσόπουλου.

Τώρα που έχουν αποδεκατιστεί οι εφημερίδες στην επαρχία, που βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και που όλα απειλούνται η κανονίζονται από τους κηδεμόνες μας, τι θα απογίνει;

Το θέμα είναι σοβαρό από την ώρα που έκλεισε και μια εφημερίδα, γιατί αφορά την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Πού ήταν τότε;

Τότε γελούσαν και έτριβαν τα χέρια τους από χαρά που ξέμπλεξαν με τα «ζιζάνια» όπως αποκαλούσαν τις μικρότερες εφημερίδες. Τώρα ήρθε η σειρά τους, μόνο που έμειναν λίγοι, πολλοί λίγοι.

Έτσι είναι αυτά. αν δεν αντιδράσεις έγκαιρα, αν δεν αποτρέψεις το κακό, έρχεται και στην πόρτα σου. Ή όταν ανοίγεις τον λάκκο για τους άλλους, μπορεί να πέσεις και συ μέσα.

Ας πρόσεχαν.

ΥΓ: Το φοβερό είναι ότι όχι μόνο έμειναν οι σημερινοί φωνασκούντες απαθείς μπροστά στο δράμα των συναδέλφων τους, αλλά επιπλέον είχαν αναλάβει «εργολαβικά» το «κάρφωμά» τους ώστε να επισπεύσουν το κακό που τους βρήκε. Έτσι τους στέρησαν με δική τους παρέμβαση όλες τις ανακοινώσεις του Δημοσίου, αφού κοινοποίησαν αυτοί (από πού ως πού) τα σχετικά έγγραφα σε Δήμους, στη Διεύθυνση Δασών και αλλού, που παρανόμως «τρομοκρατηθέντες»… σταμάτησαν τις δημοσιεύσεις όλως διόλου προς όλους εκτός του δικού τους εντύπου.
Αυτοί έφεραν τους κανόνες της ΖΟΥΓΚΛΑΣ, τώρα γιατί διαμαρτύρονται;

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Πριν από χρόνια, το 1982, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων είχα απασχοληθεί με το γκρεμισμένο άγαλμα της Ελευθερίας. Έγιναν πολλά τότε. Βρέθηκαν όλα τα κομμάτια πλην ενός. Η αναστύλωσή του αναβλήθηκε.

"google ad"

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Μελίνα Μερκούρη, υπουργός Πολιτισμού τότε, σε μια επέτειο της επανάστασης του Θερίσου, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, εξήγγειλε 10 εκ. δραχμές για την μελέτη αναστύλωσης του ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την υλοποίηση αυτής της εξαγγελίας και μετά η Μελίνα αρρώστησε, δυστυχώς σοβαρά.

Και σήμερα χαμοκοίτεται κομματιασμένο το ΑΓΑΛΜΑ και κανείς δεν συγκινείται με εξαίρεση το «Ίδρυμα Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» που σε σχετικό προηγούμενο δημοσίευμά μας απάντησε ότι «στους στόχους του είναι η επαναφορά του αγάλματος». Το καταγράψαμε με μεγάλη μας χαρά και περιμένομε έως ότου ξεκινήσουν κάποιες ουσιαστικές ενέργειες ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ.

Καλούμε όλους να απέχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις, εγώ ήδη το έχω εφαρμόσει. Ας ασκήσομε αυτό το μικρό μέσο πίεσης, γιατί αν δεν τιμούμε τους αγώνες στην Κρήτη, θα είμαστε ανάξιοι των προγόνων μας που πότιζαν συνεχώς με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας.

ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Κρήτη έχει τέσσερα αεροδρόμια. Για την ακρίβεια 3 και 1 υπό κατασκευή στο Καστέλι. Τα δύο στα Χανιά διαφεντεύουν οι ξένοι. Το στρατιωτικό οι Αμερικάνοι και το πολιτικό οι Γερμανοί. Στο Ηράκλειο είναι ελληνικό το ήδη υπάρχον και ελληνικό θα είναι και το υπό κατασκευή στο Καστέλι.

Βλέπετε καμιά διαφορά; Χανιά, Ηράκλειο έχουν πάντα την ίδια εξίσωση. Τα ίδια ισχύουν και στις υποδομές και στα έργα. Άλλος τόπος από ανατολικά. Δεν τα βλέπομε εμείς στα δυτικά;

ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΩΝ

«Ασυνήθιστα κρύα τα νερά των θαλασσών». Την είδηση αυτή είδα προχθές που προώθησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την προσπέρασα χαμογελώντας.

Γιατί ο γράφων έχει κάνει μπάνιο πριν 1,5 μήνα και προχθές έκανε το δεύτερο. Τα νερά, παρά τα χρόνια μου, τα βρήκα κι εγώ και η σύζυγος μια χαρά για την εποχή και επιπλέον η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και ως επί το πλείστον ύσυχη.

Μην γράφομε λοιπόν ό,τι θέλομε κι αν δεν έχουν ειδήσεις, καλύτερα να σιωπούν από το να αρλουμπολογούν.

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ