14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Υπο-νοούμενα: Η ημερίδα για τη συντήρηση των μνημείων μας μάρανε στα Χανιά…

Ημερομηνία:

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Ευτυχώς που ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων Μανόλης Κουριδάκης εξήγγειλε την συντήρηση των πυλώνων του Εθνικού Σταδίου πριν είναι πολύ αργά.

Η διάβρωσή τους είναι εμφανής και η εφημερίδα μας επανειλημένα έχει επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσής τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ . ΕΩΣ ΠΟΤΕ;

Εδώ και αρκετό καιρό έκλεισαν την Εθνική από τον Γαλατά και η κυκλοφορία γίνεται από την παλαιά Εθνική Οδό (βλέπε παράδρομος όλως διόλου)

Έτσι που πάμε θα έλουν οι τουρίστες και ο δρόμος με τα τόσα προβλήματα θα είναι και κλειστός.

Κρίμα, δεν αξίζουν τα Χανιά και η Κρήτη τέτοιας αντιμετώπισης.

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ

Ημερίδα για τη συντήρηση των μνημείων με καινοτόμα υλικά έγινε στα Χανιά.

Το θέμα είναι τι γίνεται με τη συντήρηση μιάς σειράς μνημείων όταν κυριαρχεί ο κίνδυνος κατάρρευσής τους, ή ήδη καταρρέουν. Όπως: Τα Νεώρια, η βίλα Τρεβίζου, Το σπίτι του Πρίγκηπα στη Χαλέπα, το Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης στη Συκολιά (Γαλατάς), το Άγαλμα της Ελευθερίας στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, ο τόπος εκτέλεσης των αγωνιστών κατά της ναζιστικής θηριωδίας στην Κρήτη στον “Γολγοθά”, το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου (Ιταλικοί Στρατώνες) τα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ (κτίριο αξιόλογο σε περίοπτη θέση που ρημάζει θεόκλειστο), τα κτίρια του πρώην Ψυχιατρείου (ολόκληρο οικιστικό συγκρότημα)

Παράλληλα με την ερήμωση όλων σχεδόν των μνημείων, στον χώρο ενός υπογείου κείτεται το άγαλμα του Πρίγκηπα που ευρίσκετο στην πλατεία Σούδας.

Ενώ ρημάζει γενικότερα ο τόπος, με την διάβρωση των ακτών και τις ζημιές κάθε χρόνο στο Λιμάνι Χανίων, που οι ατυχείς επιχειρηματίες είναι κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεράστια τσιμεντένια (σινεμπλόκ) που ρίχτηκαν ανοιχτά στην είσοδο του Λιμανιού έχουν μετακινηθεί και δεν βοηθούν πλέον την ανάσχεση της ορμής των κυμάτων.

Για όλ’ αυτά που βρίσκονται σε εγκατάλειψη κύριε Διγαλάκη, που αρέσκεστε να παρακολουθείτε τις ημερίδες για τη συντήρηση των μνημείων, θέληση υπάρχει γι αάμεσες επεμβάσεις πριν είναι πολύ αργά;

Ή μήπως κύριε Διγαλάκη ενδιαφέρεστε καλύτερα για την εκποίησή τους όπως κάνατε με το “μπαλκόνι των Χανίων” στο ιστορικό κτίριο της Μεραρχίας Κρητών στο Καστέλλι;

"google ad"

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...