15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

-«ΟΥΛΑ Ν’ ΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΓΚΙΟΖΗ Ν’ ΟΥΛΑ» κι «Όσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα».

Τους λες δεν έχομε άλλα χρήματα, στερέψαμε, το βιολί τους αυτοί! Bάζουν φόρους και πάλι αρχή βάζουν. Έτσι κελεύουν οι απ’ όξω, οι δανειστές, οι εταίροι μας, ντε!

Δεν θ’ αφήσουν τίποτα όρθιο και οι δικοί μας, για την καρέκλα της εξουσίας τα δίνουν όλα.

«Για τα γρόσα και το Χριστό προδώσαν».

-«ΘΕ ΜΟΥ ΚΙ ΝΤΑ ΓΙΝΝΗΚΑΝΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ Γ’ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ, ούτε στις μέσες φαίνονται, ούτε στσα αναμεσάδες»

Εδά και δα -και πάλι καλά που πήγαν οι πιο πρόβολοι προχθές στο αεροδρόμιο αλλά- που είναι μωρέ οι μυριάδες που συμπορπατούσαν τις αλλοτινές εποχές; (βλέπε ξεσηκωμό για τις ξένες βάσεις και τόσες άλλες κινητοποιήσεις). Που ήταν όλοι αυτοί; Γέρασαν, απογοητεύτηκαν. Καλά αυτοί και οι νέοι; Εδώ είναι το πρόβλημα…

Δυστυχώς κατοικοεδρεύουν στις καφετέριες, όχι όλοι, οι πλείστοι…

– ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ οι Γερμανοί της Fraport. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις κάπου και να σου λένε, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, ότι είσαι ανεπιθύμητος;

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο τόπος αυτός, όπως διδάσκει και η ιστορία του ,ποτέ δεν θα συμβιβαστεί με μια τέτοια προκλητική πραγματικότητα.

Η καθολική χθεσινή παρουσία, στο αεροδρόμιο, όλων των φορέων του τόπου, στέλνει το μήνυμα, πως ο τόπος στέκει όρθιος, στους αιώνες και δεν συμβιβάζεται, ούτε με δεξιούς, ούτε με αριστερούς και πολύ περισσότερο με την παρουσία των Γερμανών γι’ αυτό και χθες τους είπε «Raus».

– ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΤV 1, πλούσιο και μεστό περιεχομένου, από την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου, την καταγραφή δεκάδων χωριών και αΛλών εκπομπών στις οποίες συμμετέχουν άνθρωποι ,που μπορεί και ορισμένοι να έχουν φύγει, άφησαν όμως με τις μαρτυρίες τους, ζωντανές παρακαταθήκες. Κάθε βδομάδα προβολές του πολύτιμου υλικού από την KΡΗΤΗ ΤV1 σ’ όλη την Κρήτη.

– Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ. Ζηλευτή επισκεψιμοτητα ,ακόμη και για κεντρικά ΜΜΕ, σημειώνει η ιστοσελίδα της εφημερίδας του «ΑΓΩΝΑ της Κρήτης».

Εκεί στo www.agonaskritis.gr ενημερώνεστε υπεύθυνα για όλα όσα ενδιαφέρουν πραγματικά τον πολίτη αυτού του τόπου και τους όπου γης Κρητικούς και «ψαγμένους»…

Υπονομευτής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...